НОВИНИ від 09.10.2009


Nintendo, Google та Apple — найкращі компанії у світі

Nintendo, Google та Apple - найкращі компанії у світі Nintendo, Google та Apple визнані кращими компаніями у світі відповідно до рейтингу, щойно складеного виданням BusinessWeek. Дослідження, яке втілилося в список World's Best Companies/Global Top із 40 позицій, проводилося разом із консалтинговою компанією A.T. Kearney.

Оцінка ґрунтувалася на ряді факторів, таких як прагнення до інновацій, різноманітність портфоліо, агресивність розширення, твердість позицій лідерства, ясність бачення майбутнього. Сорок "учасників" представляють 18 країн і широкий спектр галузей у діапазоні від хімії до програмного забезпечення й будівництва кораблів.

Тим не менш, відзначено, що шість технологічних і телекомунікаційних корпорацій із топ-40 залучені у зростаючий попит на сервіси для мобільних телефонів, нові цифрові апаратні рішення й послуги, а три з них потрапили на "подіум".

Японський виробник ігор і консолей Nintendo розташувався на верхівці рейтингу 2009-го року. "Протягом останніх п'яти років її продажі росли на 36% щорічно, а вартість компанії — у середньому на 38%, — говориться у звіті BusinessWeek. — Незважаючи на важкий минулий рік, Nintendo продовжує дивитися убік інновацій, що допомагає розробляти унікальні продукти на зразок Wii, який продається дорожче конкуруючих пропозицій від Sony і Microsoft. Стратегія Nintendo є прикладом для інших учасників рейтингу. Так, Google (друге місце), Apple (третє місце) і Amazon.com (17-те місце) продовжують вкладати капітал в інновації, утримуючи більші частки ринку з новими розробками навіть із урахуванням значного зниження витрат і впевненості серед споживачів".

A.T. Kearney вивчила інформацію про 2500 найбільш публічних компанії. Серед них були виділені такі з мінімальним обсягом продажів у 2008-му році на рівні $10 млрд, щонайменше 25% з яких здійснювалися за межами "домашнього" регіону. Потім список був упорядкований відповідно до росту продажів і ринкової капіталізації після відрахування власного капіталу за 5 років. У нинішньому році в рейтинг потрапили додатково 15 компаній у порівнянні з минулим роком.

» Див. повний рейтинг — The World's Best Companies






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua