НОВИНИ від 12.10.2009


Глобальний ринок праці показує ознаки відновлення

Чи порадує нас останній квартал 2009-го року першими ознаками відновлення на глобальному ринку праці? Якщо дані останнього опитування компанії Manpower правильні, то в першу чергу це залежатиме від країни. Особливо привабливими перспективи відновлення виглядають у новітніх економіках, тобто тих країнах, які зараз найбільш стрімко розвиваються.

За даними щоквартального рекрутингового опитування Employment Outlook Survey, яке проводиться компанією Manpower, респонденти половини з опитаних країн (17 із 35) очікують позитивних змін у сфері рекрутингу вже протягом найближчих місяців. З іншого боку, респонденти з 15-ти країн прогнозують подальше послаблення попиту на робочу силу, а у 10-ти країнах цей показник досягнув своєї найнижчої точки за весь час існування дослідження (з 1962-го року).

Роботодавці Індії та Бразилії виказують найбільший оптимізм, тоді як рівень впевненості поступово зростає і в таких країнах, як Австралія, Китай, Сингапур та Канада.

Для країн так званої великої сімки (за виключенням Канади) ситуація виглядає куди менш привабливою. Всі вони прогнозують подальший спад попиту та негативні рекрутингові тенденції.

"Той факт, що роботодавці на новітніх ринках більш оптимістично дивляться на перспективи найму, ніж їхні колеги із більш розвинених країн, сам по собі доволі знаковий", — стверджує Джефрі Джоерс, генеральний директор Manpower.

Радує хоча б те, що попри свої песимістичні настрої, вісім із 10-ти європейських роботодавців стверджують, що вони не планують продовжувати скорочення свого персоналу. А в Китаї, наприклад, три чверті компаній признаються, що вже найближчим часом візьмуться до активного пошуку та найму працівників.

Втім, наскільки б втішними не видавалися ці цифри на перший погляд, експерти наголошують, що було б вкрай нерозумно називати "відлигу" на ринку рекрутингу ознакою остаточного закінчення світової економічної кризи. Це лише один невеликий аспект загального процесу відновлення.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua