НОВИНИ від 21.10.2009


Рейтинг найвпливовіших менеджмент-гуру

Журнал Forbes опублікував черговий рейтинг найвпливовіших людей у світі бізнесу. До списку "The Most Influential Management Gurus 2009" компанія CrainerDearlove, яка проводила дослідження, включила 50 найбільш впливових людей у світі бізнесу, серед яких відомі управлінці, економісти та мислителі.

Відповідно до рейтингу, що публікується раз у два роки, найвпливовішим мислителем в економічній сфері є академік Університету штату Мічиган С.К. Прахалад (C.K. Prahalad). Його вплив на діловий світ величезний, відзначає Forbes. У 1990-ті роки С.К. Прахалад увів термін "ключові компетенції" (core competencies), що визначав стратегії цілого покоління менеджерів. Також, академік відомий своїми роботами про ролі бізнесу в боротьбі з голодом й убогістю у світі. Варто відзначити, що Прахалад очолив список другий раз поспіть.

Рейтинг найвпливовіших менеджмент-гуру 2009

Другий рядок рейтингу-2009 зненацька зайняв журналіст. Їм став канадець Малколм Гледуїл (Malcolm Gladwell), ведучий колонки в журналі New Yorker.

Слідом за ним іде нобелівський лауреат, професор Прінстонського університету Пол Кругман (Paul Krugman), який дає точні економічні прогнози в непередбачуваний час рецесії.

На четвертому місці — один із засновників і головний виконавчий директор компанії Apple Стів Джобс (Steve Jobs). Про значимість цієї людини говорить, наприклад, такий факт, що коли Джобс повернувся до роботи після тривалої хвороби, котирування цінних паперів Apple у середньому виросли приблизно на 20%.

П'яте місце в списку розділили академіки Чан Кім (W. Chan Kim) і Рене Моборн (Renee Mauborgne), академіки European Institute of Business Administration, автори бестселера "Стратегія блакитного океану", присвяченого переосмисленню конкурентного бізнес-середовища.

Шосте місце зайняв Мухаммед Юнус (Muhammad Yunus), чиє ім'я вперше з'явилося в рейтингу. Юнус — лауреат Нобелівської премії миру за 2006-ий рік і засновник "Банку для бідних" Grameen.

Найбагатша людина у світі, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс (Bill Gates), опинився на сьомому рядку рейтингу. Гейтс був наймолодшою людиною у світі, яка самостійно заробила мільярдний статок — в 31 рік. Філантропія додає авторитет навіть людині, на рахунку якого більше 40 мільярдів доларів, уважає Forbes. Найбагатша людина планети — не тільки теоретик, але й практик "соціально відповідального капіталізму". Девіз благодійного фонду Гейтсів — "Кожне життя має рівну цінність".

Ще один мільярдер, який фігурує в списку найяскравіших мислителів ділового світу, — засновник Virgin Group Ричард Бренсон (Richard Branson) — зайняв 8-е місце рейтингу. Любитель екстравагантного PR проголосив еру масового космічного туризму, заявивши про себе як про поборника "зеленого" способу життя та про готовність вкладати сили і кошти в екологічні технології. Бренсон інвестує мільйони доларів у розробки чистого палива для своїх ракетопланів, які незабаром понесуть на орбіту Землі космічних туристів.

Дев'ятий рядок належить академіку Університету Норсвест Філіпу Котлеру (Philip Kotler), який написав "Біблію" маркетингу. Замикає десятку бізнес-гуру Гері Хемел (Gary Hamel), консультант й один із засновників інтернет-проекту Mlab, ціль якого — зробити більш відкритими світовими ринки.

Рейтинг, опублікований Forbes уже в п'яте, заснований на результатах опитування 3,5 тис. чоловік; потім результати обробляються експертами.

» Див. повний рейтинг — The Most Influential Management Gurus 2009






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua