НОВИНИ від 03.12.2009


Комунікація та співробітництво — ключ до продуктивності

Лідери бізнесу стверджують, що робота в їхніх організаціях була б більш продуктивною, якби в ній застосовувалося більше комунікації та співробітництва.

Приблизно половина (48%) топ-менеджерів та управлінців середньої ланки переконані, що налагоджений процес комунікації здатен підвищити загальну продуктивність компанії. 46% респондентів стверджують, що взаємодія між працівниками сприятиме зростанню продуктивності. Саме такі дані глобального дослідження, проведеного серед лідерів бізнесу компанією NFI Research.

У сучасному бізнес-середовищі доволі очевидно, що комунікація повинна бути більш ефективною, наголошує Чак Мартін (Chuck Martin), генеральний директор NFI Research та автор книги SMARTS: Are We Hardwired for Success?.

Серед інших факторів, які також впливають на підвищення продуктивності, знайдемо вдосконалення процесів (42%), фокус (38%) та роботу в команді (32%).

"Фокус на місії здатен суттєво підвищити продуктивність, — наголошує один із респондентів. — Натомість, розмитість місії та намагання безцільно розширюватися — найбільші вороги продуктивності".

Хоча топ-менеджери та управлінці середньої ланки в загальному погоджуються, що співробітництво здатне підвищити продуктивність — можна спостерігати суттєву різницю між невеликими (500 або менше працівників) та великими (10 000 або більше співробітників) бізнесами.

61% представників великих компаній переконані, що налагоджений процес взаємодії (співробітництва) сприятиме підвищенню продуктивності, тоді як у малих компаніях цей показник сягає лише 39%.

При цьому, за даними опитування 125-ти менеджерів, найменший вплив на підвищення продуктивності мають такі фактори, як чесність/відкритість всередині компанії, наявність ресурсів та перспективи.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua