НОВИНИ від 20.01.2010


До кінця 2010-го близько 40% ІТ-співробітників будуть виконувати додаткові функції

Протягом двох останніх років потреба в інноваціях випереджає приплив кваліфікованих кадрів, багато традиційних ІТ-задач виконуються за межами ІТ-підрозділів. Для збереження ефективності у мінливому бізнес-середовищі необхідні нові організаційні моделі ІТ-проектів і співробітники, які володітимуть новими навичками. На думку аналітиків, майбутнє ІТ лежить за межами ІТ-відділів і до кінця 2010-го року близько 40% співробітників будуть виконувати додаткові функції, що не входили раніше в компетенцію їхнього підрозділу, пише Best CIO 2009.

За даними Gartner, уже в нинішньому році 20% компаній, що входять в Global 2000, будуть мати співробітників, функції яких можна рівною мірою віднести до юридичного й ІТ-відділу. До їхніх завдань належать підтримка розкладів і політик, контроль виконання регуляторних вимог тощо.

Оцінка, збір і зберігання інформації відповідно до правових норм і регуляторних вимог входять у компетенцію архіваріусів цифрової інформації. Якщо в 2009-му році тільки 1% компаній мали таких фахівців, то до кінця 2010-го вони з'являться в штаті 15% організацій.

Згідно даним опитування Gartner Business Pulse, проведеного в червні-серпні 2009-го року, 20% менеджерів уважають, що надавана ІТ-відділами інформація недостатня. Найближчим часом можна чекати збільшення числа фахівців, які об'єднують функції бізнес-експертизи й управління інформацією. Аналітики Gartner думають, що до 2013-го такі співробітники з'являться в 20% компаній.

Усередині ІТ для систематизації, створення моделей даних, шаблонів документів тощо потрібні інформаційні архітектори, які повинні мати знання й навичками для ефективного управління структурованим і неструктурованим контентом. Крім того, на цих фахівців можуть покладати й схожі завдання організації інфраструктури контента, даних додатків, бізнес-інформації тощо.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua