НОВИНИ від 17.06.2010


Спалах попиту на топ-менеджерів

Попри економічну кризу, яка продовжується, у світі зріс попит на топ-менеджерів. Такі дані нового дослідження, результати якого були опубліковані у звіті "Executive Job Market Intelligence Report 2010" від компанії ExecuNet.

Executive Job Market Intelligence Report 2010
» Див. детальний звіт (PDF, 1,82 MB)
За даними звіту, що базується на опитуванні 3636 респондентів, включаючи топ-менеджерів, консультантів та корпоративних HR-професіоналів, кожна п'ята компанія у всьому світі планує створювати нові управлінські посади найвищого рівня, тоді як більше половини компаній (56%) планують зайнятися активним пошуком топ-менеджерів для закриття вже наявних управлінських посад.

Серед сфер, які потребуватимуть найбільшу кількість управлінських талантів: охорона здоров'я, зелені технології, високі технології, фармацевтична галузь, біотехнічна галузь та енергетика.

Втім, такий попит на управлінців найвищого рівня важко назвати очевидним, оскільки компанії не поспішають рекламувати свої посади. По суті лише одна з десяти управлінских посад потрапляє на відкритий ринок і її можна знайти онлайн-засобами. Тож куди кращий спосіб отримати доступ до посад — працювати зі своєю професійною мережею.

Важливість професійної мережі пояснює і інше відкриття. Тоді як вісім із десяти топ-менеджерів, які на даний момент забезпечені роботою, відзначили, що їх повністю влаштовують їхні організації, приблизно така сама кількість не відмовляється від розмов із рекрутерами, сподіваючись розширити свою професійну мережу, яка може стати в нагоді при пошуках роботи в майбутньому.

"Повільне зростання попиту вказує на те, що на ринку праці виробляється "нова норма", коли бізнес, кар'єра та професійна мережа будуть тісно пов'язані", — стверджує Марк Андерсон (Mark Anderson), головний економіст ExecuNet.

"Саме ті менеджери, які вміють збирати інформацію та мають доступ до неї через свою закриту мережу, сьогодні отримують найбільші переваги та доступ до рідкісних посад, що є закритими для "простих смертних", — додає Дейв Оптон (Dave Opton), засновник та генеральний директор ExecuNet.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua