НОВИНИ від 17.08.2010


Кожного другого працівника намагаються переманити

Попри збереження непевності на робочому ринку, близько 52% працівників призналися, що отримали пропозицію щодо можливої роботи від іншого роботодавця протягом останніх 12-ти місяців. Такі дані дослідження, проведеного відділенням Right Management компанії Manpower, світового провайдера сервісів найму та працевлаштування.

Участь в опитуванні взяло понад 3000 респондентів, а саме опитування проводилося у вигляді онлайн-дослідження у партнерстві з LinkedIn.

"Результати дозволяють говорити про покращення перспектив для кандидатів, — говорить Овен Салліван (Owen Sullivan), генеральний директор Right Management. — Дані цього опитування підтверджуються результатами іншого дослідження Manpower, яке показує, що 18% роботодавців планують підвищити кількість найманих працівників у третій чверті".

Саліван застеріг, що гіперконкурентність ринку означає, що кожна компанія сьогодні шукає на перевагу. А ця перевага, в свою чергу, може досягатися "запозиченням" талантів від своїх конкурентів. "Немає сумніву, що прямо зараз один або кілька ваших конкурентів пильно стежать за вашими найкращими працівниками з надією переманити їх", — переконаний він.

Серед ключових результатів дослідження можна виділити наступні:

  • управлінці, як завжди, перебувають під найбільшим попитом. 56% із них так чи інакше спілкувалися з іншими компаніями, обговорючи можливість зміни роботи;
  • найбільші організації перебувають під найвищим ризиком. 60% їх співробітників мали розмову з конкурентами щодо можливості зміни робочих умов;
  • найбільш популярними є сфери консалтингу, інжинірингу, продажу та розвитку бізнесу, тоді як у віковому вираженні найбільший попит на працівників 24-35 років.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua