НОВИНИ від 10.09.2010


Рекрутери констатують сплеск найму топ-менеджерів

Якщо активність рекрутингу топ-менеджерів можна вважати барометром економічних тенденцій — тоді останні новини зі сфери рекрутингу звучать доволі позитивно. За даними дослідження, проведеного Association of Executive Search Consultants (AESC) — асоціації, яка представляє хедхантерів з усіх куточків світу — друга чверть 2010-го року виявилася найбільш продуктивною для сфери найму топ-менеджерів. Показники зросли до найвищої точки з часу початку рецесії, і це при тому, що "дно" було всього 15 місяців тому.

Але головний висновок дослідження полягає у 38% зростанні кількості нових пошуків топ-менеджерів у всьому світі.

Іншими словами — йдеться про очевидний доказ того, що компанії готові активно наймати менеджерів найвищої ланки практично у всіх галузях та сферах.

Попит на топ-менеджерів зріс найбільше у фінансовій сфері, де кількість вакансій за один рік збільшилася на 50%. На другому місці виявилася технологічна галузь (річне зростання 43,5%) а також виробництво (39%), та споживчі товари (37%). Подібні позитивні тенденції вказують на відновлення галузей, які постраждали найбільше в наслідок рецесії.

Втім, основне запитання, на думку президента AESC Пітера Фелікса (Peter Felix), полягає в тому, чи збережеться таке зростання?

"Радує те, що компанії почали усвідомлювати нестачу талантів та намагатися якимось чином впливати на цю ситуацію. Організації знову починають мислити стратегічно, і дивитися на зростання з точки зору довгострокового розвитку. Сьогодні вони шукають таких топ-менеджерів, які можуть запропонувати не лише операційну досконалість, але й практичне лідерство, яке виведе компанію та команду на новий рівень", — пояснює Пітер.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua