НОВИНИ від 20.09.2010


Рейтинг найдорожчих брендів світу від Interbrand

До десятки найдорожчих брендів світу, згідно з рейтингом складеним агентством Interbrand, увійшли дев'ять американських брендів і один фінський бренд Nokia, повідомляє газета "Дзеркало тижня".

Найдорожчим брендом стала компанія Coca-Cola, яку аналітики Interbrand оцінили у 70,452 млрд. доларів. Лідируючі позиції компанія утримує ще з 2001-го року. На другому місці опинився софтверний гігант Microsoft (60,895 млрд.), а на третьому — IBM (64,727 млрд.).

На думку агентства, перше місце компанії Coca-Cola допомагає зберігати правильна стратегія, яка асоціюється у споживачів з веселощами і свободою духу.

«Бренд асоціюється у покупців з веселощами, свободою духу і свіжістю. Незважаючи на те, що компанія постійно розвивається, ці асоціації залишаються незмінними. Ностальгія зміцнює у людей зв'язок з брендом», — відзначає Interbrand.

Єдиним неамериканським представником у першій десятці опинилася фінська Nokia, яка розташувалася на восьмому місці. Однак цей бренд подешевшав у минулому році на 15% до 29,495 мільйона доларів. У попередньому рейтингу компанія займала п'ятий рядок.

топ-10 найдорожчих світових брендів від Interbrand

Загалом із сотні найдорожчих брендів свою вартість збільшили 74 торгові марки, подешевшали — 14, ще дві залишилися на рівні 2008 року. Окрім того, до топ-100 увійшли десять новачків — Sprite, Santander, Barclays, Lack Daniels, Credit Suisse, Corona Extra, 3M, Johnnie Walker, Heineken і Zurich.

У свою чергу IBM, яка здійснила за дев'ять років 108 стратегічних придбань, зміцнила свій портфель. Сьогодні вартість бренда становить $64 млн 727 тис., що на 7% більше, ніж торік.

Третій рядок рейтингу займає Microsoft, який, як повідомляє агентство, зазнав великих втрат у зв'язку зі світовою кризою, однак показав 7% зростання вартості бренду і відновив свої позиції в рейтингу.

Згідно з даними агентства до десятки найдорожчих брендів увійшли інтернет-пошуковик Google, багатогалузева компанія General Electric, мережа ресторанів McDonald's, виробник комп'ютерної техніки Intel, виробник стільникових телефонів Nokia, компанія Disney, а також IT-корпорація Hewlett-Packard.

Фінська Nokia, яка за рік втратила 3 позиції і опустилася із п'ятого на восьме місце, стала єдиним представником неамериканського ринку у першій десятці рейтингу.

У повному списку рейтингу агентства Interbrand значиться 100 брендів компаній.

» Див. детальний звіт — "Best Global Brands 2010" (PDF, 2,95MB)






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua