НОВИНИ від 09.11.2010


Чи варта робота жертви?

Постійна непевність щодо завтрашнього дня та нескінченний тиск, який змушує виконувати свої обов'язки з наростаючою відповідальністю під час економічної кризи, змушують працівників задатися питанням, а чи варта їхня робота здійснюваних заради неї жертв?

Професор університету штату Флорида Вейн Хочвортер (Wayne Hochwarter) дослідив вплив кризи на ставлення працівників до своєї роботи, сім'ї, стилю життя та прагнення до балансу.

Спільно зі своїми колегами Тайлером Еверетом (Tyler Everett) та Стюартом Теплі (Stuart Tapley) він опитав більше 1000 працівників, які працюють у різних сферах та на різних посадах. Він виявив, що постійний тиск на працівників, а також вимога, щоб вони показували все вищу результативність, маючи все менше ресурсів, призводить до значних змін у їхньому мисленні.

Наприклад, майже половина опитаних визнали, що криза підвищила їхнє лояльне ставлення до сім'ї та поглибила відчуття сімейних цінностей. Приблизно така сама кількість респондентів призналися, що саме рецесія допомогла їм зрозуміти, що люди значать набагато більше, ніж речі.

"Опитані відчувають, що втрата віри у роботу допомогла людям повірити у інші сфери свого життя, на які не вистачало часу раніше. І у більшості випадків цими сферами стала сім'я та друзі", — стверджує Тайлер.

Чотири з 10-ти опитаних відчувають, що більшість із того, що трапляється на роботі, знаходиться поза межами їхнього контролю, незалежно залученості та зусиль, які вони вкладають у виконання своїх обов'язків. А більше, ніж третина (37%) говорять, що робота перестала мати для них настільки важливе значення, як раніше.

Окрім того, чверть відчуває, що рецесія повернула їм відчуття втраченого балансу між роботою та особистим життям, який у часи процвітання сильно перехилився в бік роботи.

Стюарт Теплі також відзначає, що усвідомлення важливості позаробочих факторів може стати першим кроком на шляху до зменшення стресу, пов'язаного з розбалансованим життям.

Цікаво також те, що стрес, пов'язаний з рецесією, схоже, по-різному вплинув на чоловіків та жінок. Якщо більша кількість чоловіків почали повертатися до сімейних цінностей, то жінки, навпаки, почали відчувати більшу відповідальність перед роботодавцями. Жінки признаються, що робочі обов'язки суттєво підвищилися за останній рік, внаслідок чого тепер вони не можуть проводити із сім'єю стільки часу, скільки їм би хотілося.

Ось як говорить про ці тенденції 44-річний керівник відділу однієї з компаній, які взяли участь в опитуванні:
"За останні роки я багато чому навчився у молодшого покоління. Передусім, я зрозумів, що світ великий і що існує безліч цікавих речей і справ, а також людей, які мене люблять і турбуються про мене не тому, що я приношу додому зарплату, а тому, що я їхній тато... "

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua