НОВИНИ від 31.01.2011


Країни-лідери за рівнем інновацій

Відповідно до опитування консалтингової компанії StrategyOne, більшість менеджерів провідних світових компаній включили Китай у п'ятірку найінноваційніших країн. На їхню думку, у Піднебесної є всі шанси ще активніше розвивати цю сферу, якщо уряд зробить компаніям додаткову фінансову підтримку, повідомляє "РБК daily".

GE Global Innovation Barometer 2011
» GE Global Innovation Barometer 2011
(PDF, 1,22 MB)
Для першого у своєму роді дослідження під назвою "GE Глобальний інноваційний барометр 2011" (GE Global Innovation Barometer 2011) StrategyOne за замовленням General Electric опитала 1000 менеджерів вищої ланки компаній з 12-ти країн. У відповідь на питання про те, які країни є лідерами за рівнем інновацій, цілком закономірна більшість респондентів (67%) назвали США. На другому місці опинилася Німеччина (44% опитаних), на третьому — Японія (43%).

Цих незмінних уже протягом багатьох років лідерів, за словами старшого віце-президента General Electric Бет Комсток (Beth Comstock), щосили наздоганяють азіатські країни — Китай і Південна Корея. Лідерство Китаю підтвердити 35% опитаних, Кореї — 15%. Порівняно велика кількість учасників опитування (12%) включили в лідери ще одну країну БРІК — Індію. Росія ж у рейтинг взагалі не потрапила. Менше 10% респондентів віднесли до лідерів також Великобританію, Швецію та Ізраїль.

Цікаво, що менеджери з Китаю, а також із Саудівської Аравії та ОАЕ оцінили умови для інновацій у своїх країнах як хороші. Правда, як відзначили 53% всіх респондентів, китайським компаніям необхідна додаткова фінансова підтримка уряду.

А ось японські й німецькі менеджери виявилися скептиками, які вважають умови для інновацій у своїх країнах недостатньо хорошими. Опитані американці поки що досить стримано оцінюють перспективи розвитку інновацій у своїй країні. За словами Комсток, під час кризи США трохи сповільнили інноваційний ріст, але зараз уряд робить ставку на відновлення промислової бази, що неможливо без нових ідей і продуктів.

У ході дослідження майже всі (95%) менеджери назвали інновації сильним стимулом для процвітання економіки. Крім того, 88% респондентів відзначили, що їхній розвиток надає найкращі можливості для створення робочих місць. При цьому більше трьох чвертей керівників уважають, що інновації не просто сприяють збільшенню прибутків компаній, але й допомагають поліпшити життя громадян. На думку опитаних, у найближчі десять років інновації зможуть позитивно вплинути на навколишнє середовище, здоров'я населення, безпеку в енергетичній сфері, а також розширити доступ громадян до освіти.

"Результати опитування ясно показують, що глобально наші пріоритети зміщуються від інновацій, які просто роблять гроші, на інновації, які також поліпшують життя людей", — відзначила Комсток. Цікаво, що, з погляду більшості респондентів, двигуном інновацій є не стільки наукові дослідження, скільки творчий підхід.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua