НОВИНИ від 21.02.2011


Рейтинг найінноваційніших компаній світу 2011

Журнал Fast Company склав черговий рейтинг 50-ти найінноваційніших компаній світу. Перші місця, як і очікувалося, дісталися компаніям Apple, Twitter і Facebook.

Компанія Apple очолила рейтинг інноваційних компаній світу 2011 за здатність активувати креативне мислення на технологічному ринку, піднявшись з минулорічного 3-го місця.

Другий рядок рейтингу посів Twitter. Кількість користувачів сервісу мікроблогів за останні п'ять років виросла в 20 тис. разів — до 200 млн. чоловік. За рік Twitter різко покращив свої рейтингові позиції — торік він перебував лише на 50-му місці.

"Бронза" дісталася соціальній мережі Facebook, яка об'єднала 600 млн. користувачів. Щоправда, торік Facebook займала перший рядок рейтингу.

Четверте місце "завоювала" японська автомобільна компанія Nissan, головним досягненням якої стало створення електромобіля Leaf і вивід його на ринок.

П'ятірку найінноваційніших компаній світу замикає інтернет-компанія Groupon, що управляє мережею порталів знижок. Компанія розбурхала ринок, відмовившись від пропозиції про продаж за 6 млрд. Саме стільки пропонував за сервіс знижок Google. До речі, цей інтернет-гігант розташувався відразу за Groupon — на шостому рядку.

Китайська компанія Dawning Information Industry опинилася на 7-му рядку. Їй удалося створити найшвидший суперкомп'ютер у світі. Далі розташувався відеопрокатник Netflix, який залучив для свого розвитку 6 млрд. доларів.

На 9-му місці — компанія Zynga, якій вдалося заробити 500 млн. доларів на продажі ігор для соціальних мереж. У десятку головних інноваторів також увійшла компанія Epocrates, яка створила більше 1500 медичних програм.

Варто відзначити, що до рейтингу увійшли дві російські компанії — "Яндекс" (26-е місце) і "Лабораторія Касперського" (32-е місце).

Якщо Twitter продемонстрував найбільший зліт у рейтингу за рік, то Amazon — найбільше падіння. Інтернет-аукціон опустився з другого рядка рейтингу до 27-го.

Всі ці інноваційні компанії будуть задавати напрямки розвитку світового ринку, відзначили укладачі рейтингу. Вони не бояться експериментувати, використовують нестандартні ідеї і просто знають, до чого прагнуть.

» Див. весь рейтинг — The World's Most Innovative Companies 2011






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua