НОВИНИ від 24.02.2011


Оптимізм та наявність ступеню MBA — найкращі критерії для прийому на роботу

Випускники програм MBA з оптимістичним поглядом на світ витрачають найменше часу та зусиль на пошук роботи та отримання пропозицій від роботодавців, свідчить нове дослідження. А отримавши роботу, саме такі співробітники найшвидше просуваються по кар'єрній драбині.

В опитуванні взяли участь 232 студенти МВА. Їм було запропоновано оцінити власний оптимізм — загальну віру в те, що хороші події відбуваються частіше, ніж погані. Їхні відповіді корелювали з результатами пошуку роботи. Дослідження було опубліковане у звіті National Bureau of Economic Research.

За даними дослідження, оптимісти більш гнучко реагують на складні ситуації, та мають кілька інших переваг, які дозволяють їм показувати кращу результативність, ніж песимісти.

Наприклад, з оптимістами відбувається багато хороших речей, що робить їх ще більшими оптимістами — замкнуте коло.

"Ми включили до дослідження також аспекти харизматичності, — розповідає Девід Робінсон (David Robinson), професор бізнесу у Duke University. — Як виявилося, оптимісти також часто більш харизматичні та частіше досягають успіху. Але самі по собі ці характеристики — не основна ціль дослідження. Адже зрештою оптимізм — це набагато більше, ніж харизматичність".

Кейд Мессі (Cade Massey) з Єльського універстету називає інші причини, через які оптимістам вдається досягнути успіху: "Оптимісти зазвичай уникають нереалістичних напрямків дій і намагаються обрати найбільш практичний шлях. Вони більш схильні до адаптації і, схоже, що саме це є однією з причин їхньої успішності".

За інформацією Futurity.org.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua