НОВИНИ від 07.10.2011


Помер Стів Джобс, візіонер, управлінець, творець...

Стів Джобс (Steve Jobs, 1955-2011) У ніч з 5-го на 6-те жовтня стало відомо про смерть ікони бізнесу XXI століття, людини, яку обожнювали мільйони фанатів, засновника компанії Apple Стіва Джобса (Steve Jobs). Інформація про смерть була розміщена на офіційному сайті компанії, а головна сторінка Apple.com на деякий час змінилася фотографією Стіва Джобса в чорному та роками його життя — 1955-2011. Людині, яка здійснила революцію в мобільній сфері, було всього 56 років.

На офіційному сайті Apple говориться: "Apple втратила візіонера та творчого генія, а світ втратив чудову людину. Ті з нас, кому пощастило знати і працювати разом зі Стівом, втратили дорогого друга та наставника, який був здатен нас надихати. Стів залишив після себе компанію, яку міг створити тільки він, і його дух завжди буде залишиться в основі Apple".

Протягом кількох років Джобс боровся зі страшною хворобою — раком підшлункової залози — при цьому залишаючись керівником компанії Apple. Власне, люди, які знали Стіва, погоджуються, що саме робота в Apple та його шалена любов до компанії дозволили прожити так довго, незважаючи на невтішний діагноз. Тільки наприкінці серпня цього року (тобто менш, ніж за два місяці до смерті) Джобс оголосив про свій відхід з посади генерального директора Apple, ставши головою ради директорів.

Смерть Стіва Джобса стала справжнім потрясінням не лише для Apple, але й для мільйонів людей, які обожнювали геніального творця та його витвори. В Нью-Йорку тисячі людей зібралися під фірмовим магазином Apple Store з квітами, свічками та iPhone. У передній частині магазину виник імпровізований храм. Люди залишали написи на асфальті та записки всередині магазину, в яких висловлювали свою шану та скорботу по Стіву Джобсу.

Найближчим часом чекайте повноцінної статті про життєвий шлях та принципи Стіва Джобса в проекті "Візіонери".

Читайте також:








  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua