НОВИНИ від 09.02.2012


Падіння попиту на MBA, зростання попиту на інженерів

Погані новини для випускників бізнес-шкіл: за всіма прогнозами попит на інженерів та інші технічних експертів превалюватиме. Такі дані дослідження проведеного Гарвардською бізнес-школою, яка проаналізувала дані більш, ніж 300 компаній із переліку Fortune 500.

Протягом двох останніх десятиліть розмір управлінських команд у компаніях практично подвоївся у розмірах. Більшість нових менеджерів приходили зі сфери інформаційних технологій, маркетингу та фінансів. І якщо раніше в компаніях зазвичай були "загальні" менеджери, які керували експертами у різних сферах спеціалізацій, то в майбутньому управлінські ролі все частіше виконуватимуть люди, які прийшли із тієї чи іншої спеціальної сфери знань. Найбільше серед них буде інженерів та інших технічних експертів.

Аналіз 36 мільйонів профілів у Facebook показав, що вже сьогодні 3337 засновників компаній та генеральних директорів мають інженерний чи технічний ступінь, тоді як лише 1016 керівників отримували формальну бізнес-освіту.

Професор Джулія Вулф (Julie Wulf) із Гарвардської бізнес-школи пояснює, що найбільші труднощі можуть виникнути у менеджерів середньої ланки, коли ті задумаються про подальший розвиток своєї кар'єри. Адже сьогодні організації схиляються до просування на провідні ролі в компанії функціональних спеціалістів.

За інформацією WSJ Online.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua