НОВИНИ від 18.06.2012


Генеральні директори схиляються до більшої відкритості та прозорості

Нове дослідження, проведене компанією IBM, участь в якому взяло 1700 генеральних директорів із 64 країн та 18 сфер, виявило, що керівники компаній дедалі більше схиляються до відкритості та прозорості робочого середовища, а також з готовністю делегують більші повноваження своїм підлеглим.

IBM: Генеральні директори схиляються до більшої відкритості та прозорості Компанії, які перевершують своїх конкурентів, на 30% частіше демонструють відкритість, яка характеризується, наприклад, більшим використанням соціальних медіа, як основним рушієм співпраці та інновацій в компанії. Такі компанії також впроваджують нові моделі співпраці, які виливаються у створення якісних баз знань та колективного інтелекту організації.

Для покращення взаємодії з клієнтами, партнерами та новими співробітниками генеральні директори планують змістити свій фокус з електронної пошти та телефонії, як основних рушіїв комунікації, на використання соціальних мереж, як нового способу безпосередньої взаємодії та залучення.

На даний момент всього 16% генеральних директорів використовують соціальні бізнес-платформи для зв'язку з клієнтами. Але за прогнозами їх кількість стрімко зросте до 57% за наступні 3-5 років. І хоча зараз соціальні медіа є найменш використовуваним способом взаємодії зі споживачами, експерти стверджують, що за наступні п'ять років він вийде на друге місце за популярністю.

Після десятиліть тотального контролю з боку менеджерів зміщення фокусу матиме помітні наслідки не лише для генеральних директорів, але й для їхніх організацій, управлінців та співробітників. Ця зміна також вплине на університети, бізнес-школи та постачальників інформаційних технологій.

Дослідження IBM свідчить, що технології сьогодні сприймаються як потужний інструмент для зміни організаційних структур. Більше половини генеральних директорів (53%) планують використовувати технології для підсилення партнерства та взаємодії із зовнішніми організаціями.

75% генеральних директорів вважають міжособистісні якості та здатність до співпраці ключовим рушієм успіху у складному взаємопов'язаному середовищі. 67% включає до таких рушіїв комунікацію, 61% — креативність і 61% — гнучкість.

71% респондентів називають технології ключовим фактором, який впливатиме на успішність компаній протягом наступних трьох років.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua