НОВИНИ від 13.09.2012


Концепція «скляної стелі» більше не актуальна

Дослідження, проведене компанією Ernst & Young, засвідчило, що жінкам доводиться стикатися з численними перешкодами на своєму кар'єрному шляху в компанії, а не лише з однією "скляною стелею", яка блокує вхід до ради директорів.

Ernst & Young: Концепція «скляної стелі» більше не актуальна Ernst & Young опитала 1000 жінок у Великобританії і прийшла до висновку, що вік, нестача рольових моделей, материнство, а також кваліфікація та досвід — чотири ключові аспекти, які перешкоджають кар'єрному розвитку жінок.

При цьому виклики та перешкоди не є хронологічними — тобто жінки можуть стикатися з ними в будь-який час, а іноді і з кількома викликами одночасно. І хоча подібні проблеми можуть стати на перешкоді не тільки жіночій кар'єрі, все ж дослідники переконані, що саме жінкам роботодавці повинні надавати додаткову підтримку, допомагаючи пережити складні часи.

"Припущення того, що на перешкоді жіночій кар'єрі стає тільки одна "скляна стеля", сьогодні виглядає абсурдно, — переконана Ліз Бінгем (Liz Bingham), керуючий партнер Ernst & Young. — Жінки признаються нам, що їм доводиться стикатися з численними перешкодами на всіх етапах та сходинках кар'єрної драбини".

Саме тому організаціям потрібно додатково підтримувати жінок на всіх етапах їхнього розвитку з моменту приходу у компанію, а не лише на останньому етапі, коли жінки планують потрапити до ради директорів.

Втім, як виявилося, основною перешкодою для подолання кар'єрних проблем часто стає не стільки стать, скільки вік. 32% жінок, які взяли участь в опитуванні, стверджують, що вік вплинув на рішення щодо їхньої кар'єри, а ще 27% переконані, що він впливатиме на кар'єру в майбутньому.

Другим за важливістю бар'єром стала нестача досвіду та кваліфікації. З цим фактором зіткнулося 22% респондентів, а ще 19% прогнозують, що зіткнуться в майбутньому.

Що стосується материнства, то 19% респондентів вже зіткнулися з цією "перешкодою" кар'єрі, а 25% переконані, що зіткнуться в майбутньому.

Єдиний спосіб для компанії знизити тиск на жінок і звести до мінімуму кількість перешкод, з якими їм доводиться стикатися — це впроваджувати спеціальні програми підтримки. Ефективні компанії та їх лідери повинні мінімізувати аспекти, які можуть перешкоджати просуванню жінок по кар'єрній драбині.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua