НОВИНИ від 01.10.2012


Керівники приховують свої сильні та слабкі сторони

Хоча програми розвитку лідерства завжди спонукають та мотивують відкритий зворотній зв'язок, все ж близько третини керівників не проявляють особливої відкритості з колегами, коли говорять про свої власні сильні та слабкі сторони. Такі результати дослідження, проведеного консалтинговою компанією Healthy Companies International.

Участь в опитуванні взяли 2700 працівників з різних куточків Північної Америки. Їх запитували про поведінку та звички їхніх безпосередніх керівників. При цьому оцінювалося близько 20 особистісних характеристик. 37% респондентів відзначили, що їхні керівники могли б бути дещо більш відкритими щодо своїх сильних та слабких сторін.

"Один із найбільш розповсюджених недоліків серед топ-менеджерів — це фактична неспроможність визнавати свої помилки та слабкі сторони, — пояснює Стівен Паркер (Stephen Parker), президент Healthy Companies International. — Така сліпота може бути спричинена як відсутністю самоаналізу, так і глобальним нерозумінням того, що таке ефективне лідерство. Але, як би там не було, нездатність аналізувати свої слабкі сторони шкодить результативності та здатності компанії нормально функціонувати".

Паркер переконаний, що в основі ефективного розвитку лідерства лежить здатність розпізнавати обмеження, а також здібності та якості. Він наголошує, що великі лідери мають адекватно сприймати критику та наполегливо працювати над розвитком своїх навичок та сильних сторін.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua