НОВИНИ від 15.01.2013


CareerBuilder: Обережні позитивні прогнози 2013 року

2013 рік обіцяє принести багато нових посад, та при цьому роботодавці все ще продовжуватимуть поводитися обережно. Такі дані щорічного дослідження-прогнозу, яке проводиться компанією CareerBuilder.

CareerBuilder: Обережні позитивні прогнози 2013 року 26% HR-менеджерів у 2013-му році планують збільшити кількість постійних працівників, які працюватимуть повний робочий день, на 3% порівняно із показниками 2012-го року. Дослідження також вказує на зростання конкуренції на висококваліфікованих спеціалістів, а також тенденції щодо покращення компенсаційних моделей.

Участь в опитуванні, яке проводилося протягом листопада 2012-го року, взяло 2600 HR-менеджерів і спеціалістів з питань управління людськими ресурсами та більш ніж 3900 працівників — представників різних сфер та розмірів компаній.

І хоча кількість роботодавців, які планують збільшувати об'єми найму у 2013-му році, зростає, те саме відбувається і з кількістю роботодавців, які планують скорочувати персонал. А це, в свою чергу, свідчить про високий рівень непевності, який все ще зберігається на ринку.

26% роботодавців планують наймати постійних співробітників у 2013-му році (у минулому році цей показник складав 23%).

9% роботодавців планують проводити скорочення персоналу у 2013-му році (у минулому році цей показник складав 7%).

55% не планують змінювати кількість і склад персоналу в компанії, тоді як 11% респондентів ще не впевнені, що вони будуть робити.

Дві ключові позиції, на які зараз спостерігається найбільший попит серед компаній — це продажі та інформаційні технології. Саме ці посади у 2013-му році швидше за все характеризуватимуться зростанням заробітної платні.

40% роботодавців також планують наймати тимчасових та контрактних співробітників у 2013-му році (в минулому році таких було 36%). Серед цих роботодавців 42% планують перетворити тимчасових працівників на постійних протягом наступних 12 місяців.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua