НОВИНИ від 29.01.2013


П'ять основних причин для звільнення у 2013-му році

Indeed.com: П'ять основних причин для звільнення у 2013-му році Проходить у середньому п'ять років на одній посаді, перш ніж співробітник починає роззиратися навколо в пошуках більш вигідних пропозицій. За даними сервісу Indeed.com, саме у січні найбільша кількість людей починають шукати нову роботу. Кількість робочих запитів зростає на 40% у порівняно з грудневою активністю.

Що ж спонукає людей змінювати місце роботи? Дослідження свідчать, що зростання зарплати є далеко не єдиним (і не найбільшим) мотиватором. Останні цифри, отримані під час щосезонного опитування, участь в якому взяло 50 тисяч працівників, демонструють, що на першому місці у рейтингу найважливіших критеріїв при виборі роботи знаходиться стабільність.

Загалом же рейтинг основних мотиваторів, які спонукають людей шукати кращого життя на новому місці роботи виглядає так:

  1. Стабільність
  2. Рівень компенсації
  3. Повага
  4. Здоров'я (заходи компанії, які допомагають підтримувати хороше здоров'я)
  5. Баланс між роботою та особистим життям

"Цікаво те, що люди хочуть працювати у компанії, яка має стратегію розвитку", — пояснює Браян Кроп (Brian Kropp), керуючий директор CEB, компанії, яка проводила дослідження. "Якщо ще зовсім нещодавно люди хотіли працювати на компанії з шаленими ідеями, куди вони мали б змогу приходити із домашньою твариною, то тепер вони більш зацікавлені у стабільності і прагнуть працювати в компаніях, які можуть запропонувати їм довгостроковий потенціал розвитку".

Категорія "повага" вперше потрапила до переліку найважливіших критеріїв у цьому році. Як і високий рівень компенсації — це той фактор, якого працівники починають очікувати і навіть вимагати, коли економіка зростає. Кожен прагне, щоб його поважали, а його індивідуальний внесок у загальну справу визнавали.

Також абсолютно очевидною стала тенденція підвищення уваги до питань балансу між роботою та особистим життям. Люди хочуть більше гнучкості і готові боротися за це право. Особливо важливим цей критерій є для молодшого покоління співробітників, тому компанії, які сподіваються залучати молодих спеціалістів, повинні приділити особливу увагу гнучкості!






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua