НОВИНИ від 01.02.2013


Менше чверті співробітників компаній віддають перевагу роботі в командах

Нещодавнє дослідження, проведене Університетом Фенікса (University of Phoenix), виявило, що 95% респондентів, яким доводилось хоча б раз у своєму житті працювати в команді, визнають важливу функцію команд у робочому середовищі. Але, незважаючи на це, менше чверті (24%) співробітників підтвердили, що віддають перевагу роботі в команді.

University of Phoenix: Менше чверті співробітників компаній віддають перевагу роботі в командах Більше того, 36% наймолодших працівників віком від 18 до 24 років, які визнають важливість команд, віддають перевагу самостійній роботі протягом всього свого робочого часу.

Можливо, такі вагання щодо командної роботи спричинені негативною командною динамікою. Майже сім з десяти (68%) респондентів, які мають досвід командної роботи, признаються, що їм довелося працювати у неефективній команді.

Співпраця з різними особами може ставити перед працівниками багато викликів. Вочевидь, саме тому більшість респондентів переконані, що випускники навчальних закладів повинні володіти навичками командної роботи. Більшість (65%) опитаних стверджують, що навички співпраці та побудови команди належать до найбільш затребуваних серед студентів, які сьогодні випускаються. На другому місці знаходиться вміння вирішувати конфлікти (64%) та управління командою (61%).

Опитування ідентифікує кілька ключових факторів, які можуть слугувати причиною небажання працівників долучатися до командної роботи. До них належать словесна та фізична конфронтація, намагання навісити чужі функції на учасників команди та розповсюдження чуток.

40% респондентів, які хоча б колись працювали в команді, стикалися зі словесною конфронтацією, а 15% — з конфронтацією фізичною. 40% ставали свідками ситуації, коли один учасник команди звинувачував іншого, а 32% були свідками розповсюдження чуток серед учасників команди.

За інформацією Chief Learning Officer.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua