НОВИНИ від 03.03.2014


Що відбувалося на ринку реклами 2013-го року

Nielsen: Що відбувалося на ринку реклами 2013-го року Нещодавно Nielsen, найбільша у світі організація із соціологічних та маркетингових досліджень, опублікувала дані свого останнього дослідження стану рекламного ринку. Серед його головних висновків: частка віртуальної реклами, попри її найвищі темпи зростання, все ще незначна. 2013-го року глобальний ринок онлайн-реклами (дисплейна реклама + реклама у мобільних додатках) зріс на 32,4% (наразі це найстрімкіший зліт у сфері медіа-реклами); втім, його доля у сукупних інвестиціях рекламодавців становить лише 4,5%. І навпаки, хоча обсяг телереклами збільшилася лише на 4,3%, телебачення все ще залишається найпривабливішим об’єктом рекламних інвестицій, поглинаючи 58% загальних витрат на рекламу.

У своїх прогнозах Nielsen не подає монетарних показників — тільки відсоткову частку рекламних видатків по кожній із платформ. Отже, аби зрозуміти про які обсяги ринку йде мова, можна звернутися до даних Zenith Optimedia, згідно яких 2013-го року сукупні витрати на рекламу вперше подолали відмітку у $500 млрд. До речі, за інформацією цієї медіа-групи, частка видатків на онлайн-рекламу є вищою, ніж цифри, котрі подає Nielsen (близько 21% у порівнянні із приблизно 40% для телебачення). Ймовірно, це можна пояснити тим, що Zenith, крім дисплейної, також враховує контекстну рекламу.

У нев’янучій привабливості телебачення як рекламоносія слід шукати пояснення, чому провідні інтернет-компанії, бізнес-модель яких базується на рекламі, й надалі прагнуть включати відео-матеріли у свій рекламний мікс.

Також Nielsen визначає ділянку, де Інтернет виступає у ролі особливо потужного гравця, а саме — це формат multiscreen-реклами. Саме тут можна очікувати виявів неабиякої активності з боку інтернет-компаній.

«Нічого дивного немає у тому, що хоча на ринку онлайн-реклами спостерігається бурхливе зростання, левову частку рекламних інвестицій отримує сфера телереклами, — пише Рендалл Біерд (Randall Beard), глобальний директор з рекламних рішень у Nielsen. «Проте найцікавішим є те, як ці два медіа співпрацюватимуть, — продовжує він. — Ми постійно спостерігаємо дедалі ширше використання інтегрованих кампаній, що дає змогу зв’язатися зі споживачами через кілька каналів, і, відповідно, підсилити рекламний меседж».

На інших ринках позиції реклами не найкращі; її обсяги на радіо та у друкованих виданнях скорочуються. 2013-го року незначне зростання (5.1%) спостерігалося лише на ринку зовнішньої реклами.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua