НОВИНИ від 05.06.2015


Застарілі ІТ-мережі заважають розвитку компаній

Відсутність сучасної ІТ-інфраструктури та інноваційних мережевих технологій заважає організаціям досягати поставлених бізнес-цілей, — повідомляє компанія Brocade з посиланням на дослідження, проведене для неї аналітичним агентством Vanson Bourne.

Vanson Bourne: Застарілі ІТ-мережі заважають розвитку компаній Vanson Bourne провело опитування 200 топ-менеджерів, відповідальних за інформаційно-технологічне забезпечення у великих компаніях з Німеччини, Великобританії, Франції, Росії, США та Китаю. 75% опитаних заявили, що мережеві обмеження стають перешкодою для розвитку їхніх компаній, а більше чверті назвали це серйозною проблемою.

Завдяки поширенню нових технологій, які змінюють принципи ведення бізнесу і дають додаткові можливості взаємодії з клієнтами, значно розширилася роль ІТ-департаментів, наголошується в дослідженні.

«Якщо раніше ІТ-служба була лише адміністратором інфраструктури, то сьогодні їй належить провідна роль у бізнесі — вона є двигуном інновацій та нових методів роботи, що дозволяють по-новому організовувати взаємодію з клієнтами та здійснювати операції», — заявив старший віце-президент з розвитку бізнесу Brocade Кен Ченг (Ken Cheng).

«Директор з ІТ виконує важливу функцію, пропонуючи раді директорів і вищому керівництву перспективні можливості стратегічних інвестицій. Однак стримуючим фактором для багатьох компаній є застаріла інфраструктура, що знижує потенціал компанії до адаптації і освоєння нових технологій», — додав він.

Згідно з результатами дослідження, більше 50% ІТ-директорів змушені постійно відволікатися від важливих завдань на вирішення технічних проблем і підтримку працездатності інфраструктури. У якості однієї з головних причин технічних проблем вони називали неполадки мережі.

Пріоритетом для ІТ-директорів є забезпечення безпеки, а також швидке розгортання нових додатків і сервісів — ці завдання для них важливіші, ніж аналітика, налагодження засобів комунікації і спільної роботи, забезпечення нормативно-правової відповідності.

Перед директорами по ІТ стоять чотири основні технічні завдання: розгортання програмних платформ (Oracle, SAP), модернізація/розширення ЦОД, безпека, модернізація/розширення мереж.

Майже всі опитані — 90% — так чи інакше користуються хмарними сервісами, але контролювати використання таких технологій буває складно. Більше третини директорів визнали, що, незважаючи на те, що залучення послуг хмарних провайдерів без звернення в ІТ-службу заборонено, це відбувається або може відбуватися в їхніх компаніях.

Несанкціоноване використання хмарних технологій може призводити до зниження продуктивності власної інфраструктури компанії, створювати перешкоди для управління мережею і провокувати розбіжності з постачальниками хмарних послуг.

При цьому 83% ІТ-директорів заявили, що хмарні сервіси будуть все частіше застосовуватися без участі служб внутрішньої техпідтримки. 82% визнали, що хмари викликають у них побоювання щодо їхньої професійної затребуваності в подальшому, а кожен п'ятий у зв'язку з цим страждає від сильного стресу.

За інформацією iBusiness.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua