НОВИНИ від 01.11.2017


Найдорожчі стартапи світу 2017

Міжнародна платформа для аналізу ринку інтелектуальної власності CB Insights оприлюднила рейтинг найдорожчих світових стартапів. Експерти оцінювали, скільки мільярдів доларів може коштувати інновація, якщо її захочуть продати. Найдорожчою корпорацією стала Uber. До трійки лідерів також увійшли дві китайські компанії — Didi Chuxing та Xiaomi, пише NewWest Media з посиланням на Bloomberg.

Американський Uber оцінили в 68 мільярдів доларів; мобільний додаток — транспортну платформу зі службою таксі Didi Chuxing — у 50 мільярдів, а виробника смартфонів Xiaomi у 46 мільярдів доларів.

На четвертому місці опинилася маловідома в експертному середовищі China Internet Plus Holding (Meituan Dianping). Її оцінили в 30 мільярдів доларів. Китайська компанія випередила американський сервіс Airbnb (29,3 мільярда доларів) та виробника космічної техніки SpaceX (21,2 мільярда доларів).

Висока оцінка компанії Meituan вразила провідних світових експертів. Адже про неї мало чули за межами Китаю. Корпорація, заснована 2010-го, доставляє людям їжу, продає продукти і квитки в кіно, надає відгуки по ресторанах і знижки для групових покупок. Це свого роду суміш Groupon, Yelp (Foursquare), Foodpanda і UberEats. Зважаючи на кількість користувачів сервісу лише в Китаї (близько 1,4 мільярда людей), вона має шалений потенціал до зростання, кажуть інвестори.

Компанія залишила американські аналоги Groupon і Yelp далеко позаду. Оцінка Groupon, що колись була сенсацією в США, впала до менш як 3 млрд. доларів. Yelp також втратив більшу частину пікової вартості, опустившись до 3,6 млрд. доларів.

Топ-10 найдорожчих світових стартапів 2017







  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua