НОВИНИ від 25.06.2003


Авіакомпанія Swiss звільняє 3000 співробітників

Керівництво швейцарського авіаперевізника Swiss, утвореного на уламках збанкрутілої у 2001 році авіакомпанії Swissair та її дочірнього підприємства Crossair, має намір звільнити близько 3000 співробітників з метою боротьби з кризою, що охопила компанію, повідомляє BBC News. У такий спосіб адміністрація компанії має намір скоротити третину робочих місць. Крім того, Swiss має намір тимчасово припинити використання 34 літаків. Усього авіапарк компанії налічує 112 машин.

Ці заходи повинні допомогти компанії перебороти кризу, яка викликана загальним спадом у світовій економіці та епідемією атипічної пневмонії, що завдала відчутний удар по всіх авіаперевізниках. Останнім часом збитки Swiss складають приблизно два мільйони швейцарських франків (1,5 мільйона доларів) у день. За планами керівництва, антикризова програма скоротить витрати компанії на 1,6 мільярда швейцарських франків (1,21 мільярда доларів). Програма по зниженню витрат повинна зробити компанію більш привабливою для запланованого дирекцією альянсу з іншими авіаперевізниками.

За інформацією швейцарської преси, звільнення торкнуться в першу чергу працівників наземного персоналу Swiss. Раніше керівництво Swiss вже намагалося провести скорочення штату, однак швейцарський суд заборонив звільняти більш високооплачуваних пілотів колишньої Swissair, заміняючи їх льотчиками Crossair, що одержували меншу зарплату. Аналітики також побоюються, що антикризова програма Swiss ударить по підприємствах, які співробітничають з авіакомпанією.

Крім того, адміністрація Swiss планує змінити систему обслуговування пасажирів внутрієвропейських рейсів. Так, пасажири бізнес-класу будуть заздалегідь оплачувати харчування, тоді як їхні колеги, що подорожують економ-класом, повинні будуть оплачувати кожен прийом їжі окремо.

Джерело — Lenta.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua