НОВИНИ від 25.09.2003


Обсяг страхового ринку в Україні значно виріс

Обсяг страхового ринку України в першому півріччі поточного року досяг 3,7% ВВП, тоді як у 2002 році він складав 2,1%. Про це повідомив президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Філонюк на 3-му міжнародному ялтинському форумі учасників страхового ринку, що почав роботу у вівторок. За його словами, за шість місяців страховики зібрали EUR 644 млн. страхових премій (у 2002-му — EUR 882 млн.). Філонюк також зазначив, що за станом на 1 червня 2003 року в Україні діють 349 страхових компаній, в яких працюють 15 тис. чоловік.

Серед проблем страхового ринку, які мають першочергове вирішення, він назвав низький рівень страхових виплат, слабкий розвиток інститутів страхових посередників, перестрахування. На думку президента ЛСОУ, сполучення саморегулювання і державного регулювання страхового ринку — єдине рішення цих проблем і запорука успіху страхових компаній.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у форумі беруть участь представники ринку страхових послуг з 18 країн світу. Ціль форуму — налагодити багатобічне співробітництво між споживачами страхових послуг, представниками страхових компаній, інших учасників ринку в Україні і за кордоном.

"Перед Україною стоїть архіважливе завдання — створення національної системи страхових послуг, що, у свою чергу, забезпечить надійний захист інвестиційних ресурсів", — сказав Філонюк.

Джерело — "Деловая неделя".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua