НОВИНИ від 17.08.2004


Moody's має намір зробити більш прозорим процес присвоєння рейтингів

Рейтингове агентство Moody's Investors Service планує почати надання більшої інформації про те, яким чином агентство присвоює кредитні рейтинги. Це рішення — відповідь на зростаючий тиск із боку інвесторів і регулювальних органів, які вимагають більшої прозорості процесу присвоєння рейтингів, пише газета Financial Times.

Агентство заявило, що планує розкривати інформацію про компанії, які випускають боргові зобов'язання і звертаються з проханням присвоїти кредитний рейтинг, оплачують цю процедуру, а потім від цього відмовляються. За існуючою практикою, емітент може продовжувати утримувати рейтинг Moody's навіть у тому випадку, якщо він більше не платить за нього і не дає агентству конфіденційної фінансової інформації.

Інституціональні інвестори для того, щоб краще оцінити кредитоспроможність, вимагають від Moody's інформацію про ті компанії, що такої інформації не надають.

Присвоєння так званих "добровільних" рейтингів розглядається Міжнародною організацією комісій з цінних паперів (International Organization of Securities Commissioners) як потенційну проблему для інвесторів, що бажають акуратно розподіляти свої активи. Деякі емітенти також відзначають, що рейтингові агентства за власною ініціативою присвоюють рейтинги, щоб одержати доступ до нового бізнесу.

Усі три найбільших рейтингових агентства — Moody's, Standard & Poor's і Fitch — присвоюють добровільні рейтинги. S&P відзначає, що вже зараз дає інформацію про рейтинги, які засновані на "неповній" інформації про емітент. Якщо пропозиція Moody's буде позитивно сприйнята інвесторами, агентство почне розкривати інформацію про емітенти, які не беруть участь у процесі присвоєння рейтингів, до кінця цього року.

Джерело — Експерт-центр.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua