НОВИНИ від 16.09.2004


Світ стає більш освіченим

Організація Економічного Співробітництва і Розвитку (Organization for Economic Cooperation and Development) опублікувала чергову доповідь про положення у сфері освіти (дані по пострадянських державах не враховувалися). Відповідно до доповіді, яка в основному базується на статистиці 2001-2002 років, все більше людей одержують вищу освіту. У середньому, 32% працездатних людей (оцінювалася вікова категорія 25-65 років) нині мають закінчену вищу освіту. Найбільш значна частка людей із вищею освітою у Канаді (43%), США (38%) та Японії (36%), найменш — у Мексиці (6%), Туреччині і Португалії (по 9%).

Все більше молодих людей бажають одержувати освіту в іноземних ВУЗах. За період з 1998 по 2002 рік їхня кількість зросла на 34%. Три чверті студентів, що вирішили одержати освіту за межами рідної країни, вчаться у США, Великобританії, Австралії, Німеччині і Франції.

Людям з вищею освітою, як правило, легше знайти роботу. Крім того, вони заробляють більше, ніж власники дипломів середніх навчальних закладів. Найбільш помітна різниця у доходах між цими двома категоріями найманих робітників у США (86%) та Угорщини (52%), найменші розходження — у Данії (25%) та Іспанії (29%). Освіта позитивно позначається на економіці. За оцінками авторів доповіді, якщо для жителів визначеної країни середньостатистичний термін навчання збільшується на рік, то це підвищує валовий внутрішній продукт даної держави на 3-6%.

Джерело — Washington ProFile.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua