НОВИНИ від 26.09.2005


Forbes: 400 найзаможніших людей США

Журнал Forbes опублікував свій щорічний список 400 найзаможніших людей США. Перша десятка несподіванок не принесла, а першу позицію з 51 мільярдом доларів у 12-й раз поспіль зайняв Білл Гейтс. Одним із "найдинамічніших" мільярдерів став виходець із Росії Сергій Брін. Творець пошукової системи Google заробив $11 млрд. і зайняв почесне 16-е місце серед найзаможніших американців.

Як відзначають укладачи списку, черговий рейтинг характеризується тим, що "багаті стали ще більш багатими". Сукупний капітал 400-та щасливчиків склав 1.13 трильйона доларів, і майже всі вони, за винятком 26-ти чоловік, — мільярдери. У порівнянні з минулим роком перша десятка залишилася практично без змін. У ній присутні чотири представники високотехнологічних компаній (hi-tech), один фінансист (Уоррен Баффет) і п'ять представників родини Уолтон, що володіє мережею супермаркетів Wal-Mart.

Спостерігачі відзначають досить швидке просування у верхню частину рейтингу двох бізнесменів — творців пошукової системи Google — Сергія Бріна і Ларрі Пейджа. Ще в торішнім дослідженні молоді люди (зараз їм по 32 роки) ділили 43-ю позицію. Зараз вони на 16-му місці. І якщо торік капітал кожного з них оцінювався в $4 млрд., то тепер вони "коштують" вже по $11 млрд. кожний.

Не виключено, що зростаючі ціни на нафту і нерухомість внесуть корективи в рейтинг у наступному році. Спостерігачі відзначають, що вже зараз за рахунок цінового буму список поповнився 33-ма новими іменами, а в наступному році ротація може бути набагато серйознішою.

Найзаможніші американці за версією Forbes

Місце Ім'я Капітал (млрд. дол.) Компанія
1Білл Гейтс51.0Microsoft
2Уоррен Баффет40.0Berkshire Hathaway
3Пол Аллен22.5Microsoft, investments
4Майкл Делл18.0Dell
5Лоуренс Елісон17.0Oracle
6Крісті Уолтон15.7Wal-Mart inheritance
7Джим Уолтон15.7Wal-Mart
8Робсон Уолтон15.6Wal-Mart
9Эліс Уолтон15.5Wal-Mart
10Элен Уолтон15.4Wal-Mart
............
16Сергій Брін11.0Google

За інформацією — Forbes.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua