НОВИНИ від 26.01.2006


Світ — за ринок, але проти корпорацій

Більшість жителів 20-ти країн світу вважають, що вільна ринкова економіка — краща зі всіх можливих, але уряди повинні обмежувати апетити великих компаній. Найсильніші проринкові настрої в Китаї (їх розділяють 74% опитаних), на Філіппінах (73%), в США (71%) та Індії (70%). Єдиною країною, населення якої в більшості своїй виступає проти ринкової економіки, стала Франція (ринок підтримують лише 36% французів). Схожі результати були отримано в результаті опитування жителів Аргентини (за ринок — 42%), Росії (43%) і Туреччини (47%). У решті держав ринок підтримують більше 57% населення.

Більшість опитаних вважають, що великий бізнес має дуже сильний вплив у коридорах влади. Найбільш сильні подібні настрої в Мексиці (з цим твердженням згодні 88% опитаних), Франції (86%) і США (85%). У Росії цю позицію розділяють 66%. У найменшій мірі корпоративне засилля турбує Нігерію (41%) і Туреччину (59%). Більшість жителів 20-ти країн світу вважають, що уряди повинні робити більше, щоб компанії краще зберігали навколишнє середовище, дотримувались права найнятих робітників і споживачів.

Ці результати опублікували компанія GlobeScan і Програма Оцінок Міжнародної Політики (Program on International Policy Attitudes, що діє при Мерілендському Университеті (Maryland University)).

Джерело — Washington ProFile.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua