НОВИНИ від 07.02.2006


Онлайн-реклама: США, Європа й Україна

Європейський ринок онлайн-реклами, на думку аналітиків eMarketer, багато в чому схожий з американським на початку цього десятиліття.

Як відзначають фахівці eMarketer, за своїм станом ринок інтернет-реклами в "Старому Світі" має лише дві відмінності від американського, існуючого кілька років тому: платні посилання залишаються популярними, а ринок не монолітний.

У звіті eMarketer відзначається, що європейські рекламодавці в порівнянні зі своїми американськими колегами залишаються в масі своєї прихильниками традиційних видів медіа-носіїв, проте популярність реклами в інтернеті збільшується.

Витрати на онлайн-рекламу в Європі постійно ростуть. Це видно на прикладі п'яти найбільших ринків: Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великобританії. У 2005-му році його обсяг досяг майже 2 млрд. євро, що на 38,8% більше, ніж в 2004-му році. eMarketer прогнозує, що в нинішньому році приріст рекламних бюджетів, що виділяються на онлайн, у цих країнах складе не набагато більше 200 млн євро. Примітно, що в 2003-му році обсяг ринку інтернет-реклами не перевищував 1,1 млрд. євро.

Темпи росту інтернет-реклами в п'ятьох перерахованих вище європейських країнах все більше походять на ті, що спостерігаються на ринку США, який зміцнів і щорічно збільшується на 20%. У нинішньому році середній приріст по п'ятьох найбільших європейських ринках сягне 18%.

Варто також нагадати, що, за прогнозами JupiterResearch, зробленим для 17-ти європейських країн, витрати на рекламу в інтернеті складуть цього року в цілому 2,7 млрд. євро.

Якщо ж говорити про дані, що стосуються ринку онлайн-реклами в Україні, то, за даними Всеукраїнської рекламної коаліції, в 2005-му році обсяг рекламних коштів, виділених на онлайн, — $2,5 млн. Це на 67% більше, ніж роком раніше. Причому, за прогнозами коаліції, цього року ринок онлайн-реклами в Україні виросте ще на 60% і сягне $4 млн.

За інформацією ITware.com.ua.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua