НОВИНИ від 30.03.2006


Більшість керівників незадовільно оцінюють роботу свого штату

Менеджери вищої ланки по всьому світі виказують відверте незадоволення своїм персоналом, закидаючи найгірше виконання ним своїх функцій.

Щорічне опитування керівників Economist Intelligence Unit провело тест серед 555-ти управлінців вищої ланки, включаючи 226 генеральних директорів, який мав на меті визначити їхні пріоритети та головні завдання на кілька наступних років.

Оцінюючи продуктивність різних галузей їхнього бізнесу, керівники майже одноголосно розкритикували функціонування відділів HR.

"Жодний вид діяльності — навіть відділ інформаційних технологій, який зазвичай виглядав дуже несимпатично — ніколи не доходив до такого негативного рівня" — говориться у звіті дослідження.

Майже третина опитаних оцінила ланку HR 4-кою або 5-кою (де 5 — незадовільно). Для порівняння, інформаційні технології отримали лише 22% таких оцінок; управління знаннями та дослідженнями — 20%; продажі та маркетинг — 20%.

Лише чверть керівників (27%) дали відділу HR добру або відмінну оцінку.

Опитування також відмітило важливість глобалізації для стратегічних планів зростання, що очікується респондентами більшою мірою, ніж за останні три роки.

Залучення нових клієнтів (58%) також вважається найбільш важливою стратегією для отримання зростання. Розширення ринкового простору (53%) та зростання прибутків (50%) стоять наступними за рейтингом у цій категорії.

"Оскільки закордонні ринки стають все більш важливими, компанії будуть змушені встановлювати нові управлінські цілі", — стверджує Andrew Palmer, автор дослідження. "Успішні компанії повинні бути достатньо гнучкими, щоб отримувати зиск з локальних можливостей, але водночас достатньо сильними, щоб утримувати встановлений набір корпоративних цінностей".

Одним з парадоксів глобалізації є те, що вона підвищує цінність локальних знань. Розуміння потреб місцевих клієнтів на різних ринках (зважаючи на те, що смаки споживачів постійно змінюються) стає одним з головних завдань менеджерів великих компаній.

Economist Intelligence Unit проаналізували структуру керівництва в 25-ти найбільших компаніях на десяти ринках в Амстердамі, Австралії, Німеччині, Гонконзі, Лондоні, Мілані, Нью-Йорку, Парижі, Швейцарії та Токіо.

У 250-ти компаніях, які було проаналізовано, лише 624 члени керівництва (із загальних 3325 керівників), тобто лише 18,6% мають іншу національність, ніж компанія, в якій вони працюють.

Компанії, які перелічені на Лондонській фондовій біржі, із більшою ймовірністю, ніж інші, включають до керівного складу іноземців.

Ярослав Федорак, за інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua