НОВИНИ від 02.06.2006


Бізнес втрачає довіру до інформаційних технологій

Інформаційні технології на даний момент є галуззю, в якій не спостерігається зростання, тому організації втрачають віру у повернення тих інвестицій, які вони вкладають у цей сектор. Нове дослідження аналітичного дому показує, що загалом бюджет ІТ зріс на 2,7% у 2006-му році.

Gartner VP та дослідник Ken McGee стверджують: "Ми переконані, що починається сповільнення. Бізнес більше не бачить цінності у технологіях. Він не знаходить причин продовжувати вкладати величезні інвестиції у цю сферу. Ця галузь більше не зростає".

Такі тенденції можуть спричинити до того, що у майбутньому компанії взагалі відмовляться від відділу ІТ та послуг керівника інформаційними технологіями та повністю перейдуть на аутсорсінг у цій сфері.

Частиною проблеми є той факт, що багато відділів ІТ просто впроваджують нові технології в існуючі бізнес процеси, не намагаючись привнести певну цінність, яку можна виміряти, — такими висновками з дослідження ділиться McGee з Gartner. Керівники інформаційних відділів повинні зараз організуватися та намагатися впровадити максимальну кількість цінних інновацій, щоб зробити зі сфери ІТ те, чим вона ніколи не була.

Серед порад до керівників інформаційних відділів можемо виділити створення додаткової цінності для бізнесу, наприклад, підвищення задоволення споживачів.

Серед всіх технологій найбільш придатною для внесення доданої цінності є сфера інтелектуальних ресурсів підприємства (Business Intelligence, BI).

За інформацією Silicon.com






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua