НОВИНИ від 01.09.2006


Занадто мало навичок — занадто багато впевненості

Три чверті молодих працівників оцінюють свої здібності набагато вище, ніж слід. Саме це є причиною того, що більшість із них потрапляють у складні ситуації на роботі.

Більшість роботодавців стверджують, що молодим спеціалістам слід наполегливо попрацювати, перш ніж вони досягнуть того рівня навичок, на який претендують із самого початку. Такі дані нового дослідження.

Занадто багато молодих кандидатів приходять на свої перші посади, маючи за спиною лише самовпевненість та книжкову теорію. Такий недостаток навичок виливається для компанії у надмірні витрати, стверджує опитування, проведене Young Enterprise.

В опитуванні взяли участь HR-директори, які визначили найбільш затребувані навички серед працівників віком до 22 років. Семеро з 10-ти зауважили, що молоді працівники не мають навичок для виживання у світі бізнесу. Понад три чверті зазначили, що молоді працівники завищують свою оцінку. Дві третини вважають, що у школах та університетах занадто багато уваги приділяється теорії і занадто мало — практиці.

Більше, ніж половина (58%), стверджує, що молоді співробітники не володіють всестороннім мисленням. Більше, ніж 8 з 10-ти наполягає, що молодим людям не вистачає досвіду роботи у світі бізнесу. При цьому 70% рекомендує впровадити спеціальні практичні бізнес-тренінги у навчальних закладах.

Говорячи про дефіцит навичок, респонденти ідентифікують три галузі, які потребують особливої уваги: проектний менеджмент (50%), фінансові навички (45%) та лідерство (49%). Третина респондентів також вважає, що більшість молодих спеціалістів ще не вміє керувати робочим часом, а також мають доволі бідні навички презентацій.

Проте, факт ідентифікації такого дефіциту навичок ще не означає, що компанії почали проводити тренінги та створювати відповідні навчальні програми. Лише 17% стверджують, що протягом першого року роботи молодих спеціалістів для них проводяться тренінги з проектного менеджменту. 23% компаній проводять такі тренінги для розвитку фінансових навичок, і 26% — для розвитку лідерських навичок.

Цікавим є той факт, що тренінги з командної роботи проводяться для молодих працівників у двох третинах компаній, хоча лише 11% роботодавців відчуває дефіцит таких навичок.

Хоча половина HR-директорів заявила, що їхні молоді працівники не ухиляються від конкурентного середовища, 43% сказали, що молоді працівники не мають підприємницького духу, 36% сказали, що вони не здатні сприймати критику, а третина заявила, що молодь не вміє справлятися з невдачами.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua