НОВИНИ від 19.09.2006


Робоче оточення все ще ставиться до жінок з упередженням

Переважна більшість жінок вважає, що організації до сих пір налаштовані проти них лише через статеву ознаку. Такі дані нового дослідження.

Не зважаючи на 30 років існування законів щодо гендерної дискримінації та покращення робочих умов загалом, на цьому фронті залишається ще дуже багато роботи. Такі дані нового дослідження, проведеного британською компанією Peninsula. Було опитано понад 2000 жінок. Більше, ніж 8 із 10-ти стверджують, що вони ніколи не діляться своїми турботами та проблемами із керівниками, оскільки такі розмови нічого не змінять і навіть можуть спричинити до погіршення ситуації. Майже три чверті (72%) стверджують, що вони були жертвами залякування та дискримінації за статевою ознакою.

Змушує замислитися те, що порівняно із даними подібного дослідження, яке проводилося у 2002-му році, більшість жінок стверджує, що ситуація лише погіршилася. У 2002-му році майже 8 з 10-ти (78%) жінок відчували проблеми кар'єрного росту, пов'язані з їхньою статтю. Сьогодні це число зросло до 82%. На запитання, чи відчувають вони дискримінацію з боку чоловіків, 82% сказали "так" у 2002-му році. А сьогодні цей показник зріс до 85%. Залякування та цькування жінок зросло від 67% у 2002-му році до 72%.

Peter Done, керуючий директор Peninsula, стверджує: "Можливості просування та кар'єрного зростання жінок, хоча й збільшилися, порівняно з минулим, проте вони й близько не дорівнялися до чоловіків. Більшість організацій до сих пір мають певні стереотипи щодо статі. У такій ситуації роботодавцям слід переконатися, що вони докладають усіх зусиль, щоб створити відповідну культуру, яка протистоятиме дискримінації за статевою ознакою".

Повинне бути створене довірливе оточення, яке даватиме змогу жінкам обговорювати будь-які проблеми щодо дискримінації. У свою чергу, керівникам слід обговорювати ці проблеми з окремими людьми та знаходити способи їх вирішення.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua