НОВИНИ від 22.09.2006


Жінки не завжди готові пожертвувати всім заради кар'єри

Виявляється, перешкоди, які виникають на кар'єрному шляху жінки і заважають їй потрапити на найвищі керівні посади, не є дискримінацією. Просто жінки не готові пожертвувати особистим життям заради кар'єри. Такі дані нового дослідження.

Опитування 105-ти жінок, які займають керівні посади, виявило, що дві третини з них вірять, що жінки загалом мають однакові кар'єрні можливості. При цьому лише третина відчуває, що жінки мають такий самий шанс стати керівниками, як чоловіки.

Опитування рекрутингової компанії Praxis Executive Resourcing також виявило, що лише трохи менше, ніж половина (44%) стверджують, що цей бар'єр виникає через традиційне домінування чоловіків на вищих управлінських посадах.

Ключовим фактом, який перешкоджає жінкам зайти високо по кар'єрній драбині, майже дві третини опитаних вважають сімейне життя. При цьому 48% стверджують, що встановлення пріоритету сімейного життя над роботою є основною причиною руйнування кар'єри.

Більше, ніж половина опитаних стверджує, що жінки самі відмовляються від кар'єри, оскільки не вірять у власні сили. А 68% погоджуються, що жінки відмовляються від подальшого розвитку власної кар'єри через нестачу навичок зі створення зв'язків, особливо порівняно з їхніми колегами-чоловіками.

Одна з опитаних жінок-керівників стверджує: "Немає ніякого значення, чоловік ви, чи жінка — отримати високу посаду дуже важко для кожного. Це вимагає повної залученості у процес і готовності приносити певні жертви. Особливо щодо вашого особистого життя. Більшість із моїх подруг просто не готові до цього. Вони більш зацікавлені у збереженні балансу між роботою та особистим життям. Саме тому вони не можуть досягнути вершин у кар'єрі".

Проте, не зважаючи на всі ці тенденції, дві третини опитаних оптимістично дивляться на майбутнє жінок у радах директорів. Половина з таких оптимістично налаштованих респондентів говорить про підвищення кількості рольових моделей для амбіційних молодих жінок. 32% стверджують, що покращення ставлення суспільства до жінок є причиною їхнього оптимізму. 10% наголошують, що причиною збільшення кількості жінок на ключових позиціях стане потреба найму та утримання найкращих талантів, незалежно від їхньої статі.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua