НОВИНИ від 03.10.2006


Зростаючий попит на випускників МВА призводить до рекордного підвищення їхніх зарплат

Разом із підвищенням попиту на випускників МВА на ринках праці Європи та Америки середня зарплатня таких спеціалістів наблизилася до $100.000. І це без врахування великих премій.

Попит на випускників МВА у цьому році зріс майже на чверть (24%) на ринках праці США та Західної Європи. При цьому лише сфера консалтингу показує зростання попиту на таких спеціалістів у межах 40%.

Як результат — зростають і зарплати працівників зі ступенем МВА. Це зростання за минулий рік досягнуло 7,5%. Європейський ринок праці залишається найбільшим роботодавцем для випускників бізнес-шкіл — рекрутери рапортують, що середня базова зарплатня для працівників зі ступенем МВА, які нещодавно закінчили навчання, досягнула рівня $90.500. Премії, які отримують ці працівники, також доволі високі, із середнім показником $23.100 та найвищим у банківській сфері — $37.500.

Дані опитування 445-ти провідних роботодавців по всьому світу, проведене QS World MBA Tour, дозволяє стверджувати, що компенсаційні пакети випускників МВА у цьому році досягнули рекордних висот.

На менш розвинутих ринках праці зарплати для випускників МВА є нижчими, ніж американські чи європейські, але також показують стабільне зростання. Рекрутери Східної Європи та Росії говорять про середній рівень зарплат таких спеціалістів у розмірі $63.200, Латинської Америки — $62.500 та Азійсько-Тихоокеанського району — $67.600.

Згідно із дослідженням, найвищі прибутки новоспечені випускники МВА отримують у інвестиційно-банківській сфері США та Західної Європи, де загальний прибуток першого року для випускника МВА досягнув $146.000.

Та чи заслуговують випускники МВА такого зростання компенсаційних пакетів? Деякі роботодавці стають дедалі менш переконані в цьому, стверджуючи, що окремі випускники МВА мають завищені очікування щодо оплати їхньої праці.

Один із респондентів опитування, Andrew Siger, говорить про "надзвичайно конкурентний ринок, який призводить до скаженого зростання компенсацій". При цьому навіть давній гравець на ринку МВА Goldman Sachs говорить про "високий рівень очікувань у порівнянні з недосвідченими новачками".

"Великий попит від роботодавців повинен бути відображений на роботі бізнес-шкіл. Проте, ми бачимо протилежний процес, — стверджує Nunzio Quacquarelli, керівник QS World MBA Tour. — Як результат, можемо спостерігати зменшення конкуренції серед тих, хто хоче потрапити до школи та отримати ступінь".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua