НОВИНИ від 16.11.2006


Один із п'яти працівників звільняється протягом перших двох років

Феномен "робочого шоку" набув особливої актуальності після публікації даних нового дослідження, яке виявило, що вдвічі більше працівників звільняються протягом перших двох років роботи, ніж протягом наступних років.

Дослідження, проведене компанією Sirota Survey Intelligence виявило, що працівники, які провели в компанії менше, ніж два роки, залишають її зі "швидкістю" 20% на рік, у той час як люди, які пропрацювали тут понад 2 роки — звільняються зі вдвічі меншим ентузіазмом. Опитування майже 47 000 працівників виявило, що майже 6 із 10-ти працівників, які покинули свою роботу, пробули на ній менше, ніж 2 роки.

"Багатьом лідерам так і не вдається зрозуміти, що нові працівники зазвичай дуже оптимістично налаштовані щодо своєї роботи, а ігнорування їхніх амбіцій часто призводить до звільнення. Іншими словами — менеджери самі руйнують ентузіазм своїх підлеглих, — стверджує Дуглас Клейн (Douglas Klein) президент Sirota Survey Intelligence. — Наше дослідження вказує на відчутне падіння моралі працівників, особливо після того, як вони вже пропрацювали у компанії протягом шести місяців. Ситуація погіршується ще більше, коли очікування працівників від нової роботи не виправдовуються. Адже протягом перших двох років роботи працівники займаються не чим іншим, як перевіряють, чи відповідають реальності їх очікування, і чи дотримуються роботодавці всіх тих обіцянок, які давали на співбесіді".

Оскільки ставлення управлінців до персоналу та їхня поведінка може суттєво покращити продуктивність працівників, компаніям слід здійснювати більші інвестиції в розвиток лідерських навичок та створення специфічного оточення, в якому працівники відчуватимуть, що їхній внесок у загальну справу по-справжньому цінується.

Аналізуючи дані опитування, компанія дійшла до висновку, що впровадження ефективних управлінських практик та політики може збільшити індекс утримування нових працівників на посадах на 10%-13%. "Завдяки впровадженню таких практик компаніям вдасться зекономити значні кошти, які сьогодні витрачаються на найом та пошук персоналу", стверджує Sirota. Вже давно встановлено, що вартість заміни працівника далеко перевершує його місячний прибуток.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua