НОВИНИ від 26.12.2006


Від роботи не сховаєшся

Більшості з нас уже не потрібно пояснювати, чому робота тісно увійшла у майже кожну сферу життя. Завдяки безлічі мобільних пристроїв 9 з 10-ти менеджерів перебувають на постійному зв'язку із офісом навіть у вільний від роботи час. Рівень розмитості меж між роботою та особистим життям став об'єктом дослідження нового опитування, проведеного рекрутинговою мережею США ExecuNet.

В опитуванні взяли участь 155 керівників. Від шести із 10-ти менеджерів очікують, що вони залишатимуться на зв'язку навіть у поза робочий час, а ще 3 із 10-ти не просто можуть, а змушені бути на зв'язку навіть під час вихідних. Тобто лише один із 10-ти менеджерів може сміливо вимкнути свій мобільний телефон і насолоджуватися особистим життям відразу після того, як покинув офіс ввечері.

"Технології з одного боку підвищують ефективність менеджерів на порядки, а з іншого — роблять їх заручниками роботи, — говорить Дейв Оптон (Dave Opton), генеральний директор ExecuNet. — Професіонали часто розриваються між тими перевагами, які дозволяють виконувати робочі обов'язки поза офісом та тими незручностями, які разом з новими можливостями все більше і більше розмивають межу між домом та роботою".

Дві третини опитаних наголосили, що регулярно працюють поза офісом та у позаробочий час, витрачаючи в середньому 11,4 години на роботу поза офісом.

Проте, думки щодо того, чи покращили технології життя менеджерів, чи навпаки — погіршили, розділилися. 56% переконані, що технології покращили їхнє життя. У той же час, 44% вважають, що технології стали причиною розбалансування та погіршення життя.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua