НОВИНИ від 04.05.2007


IT-директори: працюють багато, отримують — також

Опитування 172 директорів з інформаційних технологій виявило: 80% переконані, що їхня посада набуває дедалі більш стратегічного значення для компаній. З тим самим твердженням у минулому році погодилися лише 63% ІТ-директорів. Опитування було проведене рекрутинговою компанією Harvey Nash, а спонсором виступила KPMG.

43% ІТ-директорів сказали, що наділені певною кількістю повноважень поза їхньою безпосередньою сферою організації ІТ. При цьому 72% респондентів з гордістю відмітили, що на сьогодні вони відіграють ключову роль для цілісності бізнесу. 37% прагнуть ще більше розширити свої повноваження та отримати право приймати рішення.

Розширення стратегічних повноважень ІТ-директорів не могло не вплинути на тривалість їхньої роботи. Близько шести із 10-ти ІТ-директорів на сьогодні працюють від 46 до 55 годин на тиждень. А 20% — від 56 до 65 годин. При цьому 4% респондентів визнали, що їм доводиться працювати більше, ніж 65 годин на тиждень. І лише 14% учасників опитування підтвердили, що працюють менше, ніж 45 годин на тиждень.

Попри надлишкове навантаження, директори з інформаційних технологій переважно задоволені своїми посадами. 85% респондентів вважають своє становище абсолютно задовільним, а дві третини призналися, що на даний момент не розглядають жодних альтернативних кар'єрних можливостей.

Один з найприємніших елементів роботи ІТ-директора — це, звісно ж, зарплатня. Середній показник зарплатні директора з інформаційних технологій за останні 12 місяців склав $163 000. При цьому три чверті ІТ-директорів отримували додаткові пільги та бонуси, кожен четвертий з яких коливався у межах від 26% до 50% від зарплатні.

Цікаво те, що в епоху тотального захоплення керівників компаній корпоративними блогами, більшість ІТ-директорів не розділяють їхнього оптимізму. Лише 14% опитаних ІТ-директорів визнали, що блоги здатні нести для бізнесу значну цінність.

За інформацією Optimize Magazine.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua