НОВИНИ від 23.05.2007


Японія — одна із найбільш інноваційних країн у світі

Японія — найбільш інноваційна країна в світі. На другому місці перебуває Швейцарія, третьому — США, четвертому — Швеція. Такі дані були отримані внаслідок дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit. Спонсором дослідження виступила корпорація Cisco. Economist Intelligence Unit проаналізувала інформацію щодо 82-х країн, базуючись на рівні інновацій у 2002-2006-му роках. У дослідженні також було зроблено прогнози на 2007-2011 роки. Відповідно до цих прогнозів чотири перших країни збережуть свої позиції, а Китай зуміє підвищити рівень своєї інноваційності.

Метою дослідження було проаналізувати важливість інновацій, виявити, які країни досягнули вершин у цьому процесі і чому. Для цього Economist Intelligence Unit, окрім проведеного аналізу, провів опитування 485 топ-менеджерів по всьому світі, та дізнався їхню думку про інновації. Відповіді експертів були застосовані для визначення важливості різноманітних факторів, які спричиняють інноваційну діяльність.

Підігріта всесвітнім ринком глобальна конкуренція змушує владу держав та компанії знаходити нові шляхи для підвищення продуктивності, тобто, попросту кажучи, займатися інноваційною діяльністю. Проте, єдиної методики здійснення інновацій не існує. Тому країни, які опинилися на вершині рейтингу, суттєво відрізняються між собою за розміром та підходами до інноваційної діяльності. Єдине, що виявилося спільним для всіх цих країн — їхній курс на інновації підтримується владою. Важливе значення для цього має також рівень та якість освіти у країні. Владі слід затямити, що якісну освіту неможливо нічим замінити (ні розширенням інвестицій у ІТ, ні додатковими коштами на розвиток комунікаційної інфраструктури).

Нижче наведено основні висновки дослідження:

  • інновації позитивно впливають як на зростання національного добробуту, так і на діяльність компанії в цілому. Особливо відчутними ці переваги є на мікроекономічному рівні.
  • дослідження наводить широкий перелік факторів, які впливають на інноваційну діяльність. Серед найбільш впливових можна назвати наявність технічних навичок (92% респондентів) та якість ІТ/телекомунікацій (також 92%).
  • Китай має більш сприятливі умови для інновацій, ніж Індія.
  • Повернення інвестицій з інновацій є вищим у країнах із середнім рівнем прибутку, таких як Мексика та Китай, ніж серед багатших країн.
  • У компаніях, де інновації належать до першочергових ключових завдань, 46% респондентів констатують кращий рівень діяльності, ніж у конкурентів. Цей відсоток падає до 32%, коли йдеться про компанії, у яких інновації не належать до ключових пріоритетів.

"З кожним роком стає все більш та більш очевидним, що для збереження конкурентної переваги інновації повинні стати ключовим пріоритетом як на державному рівні, так і на рівні окремих компаній", — наголошує Роджер Фарнсворт (Roger Farnsworth), директор відділу лідерської думки Cisco.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua