НОВИНИ від 22.06.2007


Менеджмент-консалтингові компанії втрачають персонал

Виставляючи рахунки за бізнес-послуги, самі консультанти, схоже, не можуть довести до ладу свій власний бізнес. Консалтингові компанії у США, Великобританії та Європі шаленими темпами втрачають персонал. Кожного року від них йде третина співробітників.

Вибухоподібний розвиток консалтингового ринку, призвів до значного дефіциту талантів у цій сфері, виявило дослідження, проведено рекрутинговою компанією Top-Consultant.com. Як наслідок, рівень плинності кадрів з кожним роком невпинно збільшується. Рівень звільнень у британських консалтингових компаній вже перевалив за 15-20%, а кожна десята компанія втрачає більше третини своїх консультантів щороку.

Подібну ситуацію можемо спостерігати і на європейському консалтинговому ринку. Хоча ситуація тут дещо краща, ніж у Великобританії, все ж рівень плинності кадрів встиг досягнути майже 15%, а частина компаній звітує про 35% звільнень щороку.

У Північній Америці більшість компаній втрачають персонал зі швидкістю 15-20% на рік. При цьому значна частка компаній змушена щороку шукати заміну 35-ти відсоткам своїх співробітників.

Схоже, що ситуація на консалтинговому ринку не покращуватиметься. Більше, ніж вісім з 10-ти опитаних HR-менеджерів та консультантів відчувають, що рівень плинності серед консультантів продовжуватиме зростати протягом 2007-2008-го років. Самі ж консультанти признаються, що за своє життя планують працювати щонайменше у трьох консалтингових компаніях. Недивно, що така часта зміна компаній призводить до підвищення показників плинності на ринку.

Радує хоча б те, що більшість консультантів, які покидають компанію, не йдуть з галузі, а просто шукають для себе нового роботодавця. Проте, від того консалтинговим компаніям не набагато легше, адже щороку їм слід шукати заміну 15-20-ти відсоткам свого персоналу.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua