НОВИНИ від 07.09.2007


Американські працівники найбільш продуктивні в світі

Американські працівники проводять в офісах більше часу, ніж їхні європейські колеги та робочий люд інших багатих держав. Можливо завдяки цьому за рік їм вдається виробити більше продукту на одну людину. Американці також найбільш ефективно витрачають свій робочий час (у цьому аспекті вони поступаються лише норвежцям). Звіт Організації Об'єднаних Націй стверджує, що саме США "займають перше місце у світі за продуктивністю робочої сили".

Середньостатистичний працівник у США виробляє $63 885 продукту на рік, що набагато більше, ніж здатні виробити працівники у будь-якій іншій країні світу. На другому місці перебуває Ірландія, проте її відставання від Штатів просто вражає — $55 986. Третє місце посідає Люксембург ($55 641), потім Бельгія ($55 235) та Франція ($54 609). Значення продуктивності співробітника знайдена відношенням ВВП країни до кількості зайнятого населення цієї країни. Дослідження, проведене ООН брало до уваги дані 2006-го року та аналізувало продуктивність працівників у багатьох країнах.

Варто відзначити, що продуктивність США лише частково може бути пояснена наполегливістю та працелюбністю працівників, які проводять на роботі набагато більше часу, ніж будь-яка інша нація в світі. Відповідно до звіту ООН американці також обійшли 27 націй Європейського Союзу, Японію та Швейцарію за ефективністю використання робочого часу (кількість продукту, виробленого за одну годину) — другим ключовим показником продуктивності.

Лише Норвегія (яка не є членом ЄС) зуміла досягнути рекордного показника $37,99 за годину. Причиною такого успіху, можливо, є природнє нафтове багатство країни. За цим показником США посідає друге місце. Американці здатні генерувати $35,63 за годину, що на пів-долара більше, ніж у Франції, країни, яка посіла третю позицію.

При цьому середньостатистичний американський працівник у 2006-му році присвятив роботі 1 804 години. Норвежці можуть похвалитися куди більш скромним результатом — 1 407 години, а французи — 1 564.

Проте, ці показники не йдуть ні в яке порівняння із дійсно захмарними результатами деяких азійських країн: Південної Кореї, Бангладешу, Шрі Ланки, Гонконгу, Китаю, Малайзії і Таїланду. В цих країнах працівники проводять на робочому місці в середньому 2 200 години на рік. Проте кількість прибутку, який генерує одна людина за одну годину в таких країнах набагато нижча, тому вони поки що не мають шансів потрапити на перші позиції рейтингу продуктивності.

За інформацією CNNMoney.com.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua