НОВИНИ від 24.09.2007


Працюйте з дому, і у вас не залишиться часу на сім'ю

Якщо по дорозі до офісу ви дві години стоїте у пробці — не дивно, що єдиною вашою мрією є отримання можливості працювати з дому. Але реальність підказує, що гнучкі умови роботи зовсім не обов'язково призводять до появи додаткового часу на власні потреби. А іноді — навіть навпаки.

Скажімо, у Великобританії кількість працівників, які мають можливість працювати з дому за останній рік збільшилася майже втричі. На сьогодні таку можливість пропонують 46% компаній. Проте, переваги такої праці виявилися зовсім не такими очевидними, якими здавалися. Такі дані опитування понад 1400 працівників.

По суті, робота з дому означає для працівника не лише відмову від кар'єрного зростання (кар'єру вдома не зробиш) та неминуче зменшення заробітної платні, але й, попри будь-які закони логіки, скорочення часу, який співробітник може приділити собі чи власній сім'ї. Причиною цього є структура нових стосунків із роботодавцем.

45% респондентів скаржаться, що гнучкий графік роботи означає не що інше, як потребу працювати вечорами та на вихідні.

Роберт Ейнгер (Robert Ainger), директор з комунікацій у Orange Business Services (компанії, яка проводила дослідження), стверджує, що існує величезна різниця між уявленнями працівників про гнучкий графік і роботу з дому та тим, як це відбувається насправді.

"Основною відмінністю та складністю нової системи є переосмислення ефективності працівника. Якщо раніше основним виміром була оцінка співробітника порівняно із іншими колегами по офісу (коли працівник з'явився в офісі, коли він покинув офіс, чи весь робочий час перебував на робочому місці?), то з віддаленими працівниками такий підхід не працює. Основним критерієм роботи працівника стає його реальна результативність — продукт, який він виробляє", — наголошує Роберт.

Та попри всі негативні аспекти віддаленої роботи, половина респондентів все ще називає гнучкість та можливість роботи з дому основним фактором при виборі наступного роботодавця.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua