НОВИНИ від 22.10.2007


Некомпетентне управління може призвести до депресії

Помилки управління — особливо, коли йдеться про підтримку працівників, які відчувають певні труднощі зі своїми посадовими обов'язками — призводять до підвищеної напруги на робочому місці. Таким чином зростає ризик того, що співробітники компанії захворіють депресією.

Дослідження, в якому взяло участь понад 24 тис. співробітників, виявило, що близько п'яти відсотків респондентів у минулому році пережили депресію. При цьому ризик захворювання цією небезпечною недугою набагато вищий серед працівників компаній. Лікарі доводять, що хронічний стрес на роботі може призвести не лише до депресії, але й до безлічі інших не менш серйозних проблем зі здоров'ям (серед яких тиск та серцеві напади).

Нестача підтримки з боку колег та співробітників, а особливо — менеджерів — на сьогодні є основною причиною стресів на робочому місці. Із останнього дослідження стає абсолютно очевидним той факт, що саме роботодавець повинен брати на себе відповідальність за стрес працівників. І якщо він не хоче, щоб депресія стала на заваді процвітанню компанії, йому слід докласти усіх зусиль для виправлення ситуації.

Дослідження, проведене доктором Еммою Робертсон (Emma Robertson), доцентом психології в University of Rochester Medical School, виявило, що особи (чоловічої статі), які потерпають від щоденної напруги на роботі скаржаться на депресію вдвічі частіше, ніж чоловіки зі спокійнішою роботою. Під "високою напругою" малася ну увазі вимоглива робота, яка не передбачає майже жодної гнучкості та незалежності при прийнятті рішень.

Серед жінок картина дещо відрізнялася. Лише один із компонентів напруги — нестача прав для прийняття рішень — був прямо пов'язаний із депресією. Окрім того, жінки частіше працюють неповний робочий день, що також вважається менш стресовим варіантом роботи.

Проте, один із вимірів стресу — нестача підтримки з боку співробітників та керівників — був прямо пов'язаний із депресією як у чоловіків, так і у жінок.

Тому менеджерам слід переглянути свій підхід до підлеглих. Адже кожному відомо, профілактика захворювання набагато більш ефективна, ніж лікування.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua