НОВИНИ від 29.10.2007


Бейбі-бумери та лідерський вакуум

Разом із відходом на пенсію покоління бейбі-бумерів, серед яких знайдемо чимало досвідчених лідерів, західні роботодавці все частіше та частіше стикаються із проблемою заповнення керівних посад у своїх компаніях.

Опитування більш ніж 400 HR-менеджерів із 40 країн, проведене компанією IBM, виявило, що більше, ніж три чверті опитаних схвильовані ситуацією, яка склалася на ринку лідерів. Така тенденція може виявитися надзвичайно загрозливою для компаній, особливо зважаючи на прискорення розвитку новітніх ринків та вихід на пенсію кваліфікованого персоналу. Не справляючись із розвитком лідерів, компанії піддають ризику власний розвиток.

Проте помилково вважати, що проблема лідерства притаманна лише для західного бізнесу. Виклики розвитку керівників сьогодні постають перед компаніями з усіх, навіть найбільш віддалених, куточків світу.

Компанії азійсько-тихоокеанського регіону найбільш стурбовані станом справ щодо розвитку майбутніх лідерів (88%), на другому місці перебуває Латинська Америка (74%), Європа, Середній Схід та Африка (74%), Японія (73%) та Північна Америка (69%).

"Сучасне бізнес-оточення вимагає від компаній наявності резерву майбутніх лідерів, які можуть успішно справлятися із проблемами сьогодення, надихати своїх співробітників та створювати підґрунтя для майбутнього зростання компанії, — стверджує Тім Рінго (Tim Ringo), світовий лідер, менеджер із людських ресурсів у IBM Global Business Services. — Ефективне лідерство не лише допомагає індивідам упоратися із сучасними викликами бізнесу, але й створює особливий клімат у компанії, що приваблює та утримує найталановитіших та найрезультативніших співробітників, які стануть ще більшою рідкістю у майбутньому".

Компаніям слід сфокусуватися на "обертанні" своїх співробітників у різних сферах та напрямках бізнесу — таким чином вони спонукатимуть розвиток лідерських талантів. Іншим викликом, який постає на шляху розвитку лідерів, є потреба передачі знань від старших професіоналів до молодших.

Половина HR-менеджерів визнали, що їхні компанії стикаються із суттєвими труднощами при розвитку управлінських та лідерських навичок. І, що найбільш сумно, більше третини респондентів наголосили, що навички їхніх працівників не відповідають потребам бізнесу та пріоритетам компанії.

"Здатність організації передбачати свої майбутні потреби, визначати навички, що знадобляться у майбутньому та розвивати ці навички у своїх співробітниках, стане ключовою компетенцією компаній, які успішно конкуруватимуть на світовому ринку", — переконаний Ренді МакДоналд (Randy MacDonald), віце-президент із людських ресурсів у IBM.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua