НОВИНИ від 30.10.2007


Топ-100 геніїв сучасності від The Daily Telegraph

Український художник і скульптор Іван Марчук увійшов у список ста нині живучих геніїв.

Іван Марчук За версією британського видання The Daily Telegraph він зайняв 72-ий рядок рейтингу, поділивши місце з американським кінорежисером, автором "Зоряних війн" Джорджем Лукасом, німецьким композитором Гансом Циммером, композитором і продюсером зі США Ріком Рубіном і ще сімома геніями сучасності.

Список став результатом дослідження про ролі країни в науці, техніці, підприємництві й мистецтвах. Всесвітня консультаційна компанія Creators Synectics вибирала геніїв, привласнюючи кожному оцінку до 10 балів за декількома факторами: роль у зміні системи поглядів, суспільне визнання, сила інтелекту, досягнення й культурна значимість.

У підсумку, найбільша щільність геніїв виявилася у Великобританії. У цілому в список увійшли 24 жителя цієї держави: таким чином, у країні один геній доводиться на 2,5 млн. чоловік — ця пропорція вище, ніж у будь-якій іншій країні. У той же час, генії-американці, яких у рейтингу 43 чоловік, зустрічаються всього лише раз на 6,9 млн. жителів США.

Перше місце в списку, складеному комісією із шести фахівців з інновацій, розділили громадянин Великобританії сер Тім Бернерс-Лі — винахідник Інтернету й Альберт Хоффманн, швейцарський учений, якого називають не інакше, як винахідником наркотику LSD.

За ними йдуть Джордж Сорос — американський фінансист і філантроп, Метт Грюнінг — творець "Симсонів", і Нельсон Мандела — колишній президент ПАР.

Але деякі імена, які потрапили в список, просто дивують. Так, Усама бен Ладен зайняв 43-ий рядок, розділивши його із засновником Microsoft Біллом Гейтсом і колишнім чемпіоном із боксу у важкій вазі Мохаммедом Алі.

Найджел Кларк, управляючий партнер відділення Synectics у Великобританії і Європі, говорить: "Багато хто стверджують, що впізнати генія можна по тому, що він перевертає звичайні уявлення про світ нагору ногами. Думаю, у цьому сенсі на геніїв минулого схожі Альберт Хоффман і Тім Бернерс-Лі. Обоє вони по-своєму перевернули наш світ із ніг на голову. За одне тільки це їх можна визнати найвеличнішими з нині живучих геніїв".

Повний список — Top 100 living geniuses

За матеріалами інформаційних агентств.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua