назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Філософія, Психологія ::

Перегляд позитивного мислення

Перегляд позитивного мислення

КУПИТИ КНИГУ - Перегляд позитивного мислення


КУПИТИ КНИГУ «Перегляд позитивного мислення» в Kniga.biz.ua (за гривні)

КУПИТИ КНИГУ «Перегляд позитивного мислення» в BizLit (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Перегляд позитивного мислення
Автор(и): Ґебріел Еттінґен
Видавництво: "Наш Формат", — 2015

Опис:
Оригінал (англ.): "Rethinking Positive Thinking: Inside the New Science of Motivation" by Gabriele Oettingen

Ця книжка — про бажання та перевірені механізми їх здійснення, зокрема про «ментальне контрастування» та метод «Бажання-Результат-Перешкода-План».

Чому ця книга:

Ця книга приведе вас до одної дивовижної думки: те, що, на наш погляд, найбільше заважає нам реалізувати найдужчі наші бажання, може насправді пришвидшити їхнє здійснення. Установки на позитивне мислення здобули популярність не лише в адептів нейро-лінгвістичного програмування, але й у запеклих оптимістів і мрійників. Однак на практиці приємні очікування чомусь не здійснюються. Чому так відбувається, що стає перепоною для досягнення бажаного і як уникнути негативних наслідків — основні питання, на які авторка відповідає детально й аргументовано, використовуючи дані найновіших наукових досліджень. Окрім того, вона розповідає цікаві історії з життя, відстежуючи причинно-наслідкові зв’язки між очікуваннями та результатами.

Це книга для психологів, коучів, керівників і всіх, хто мислить позитивно.

«Ця книга буде гірким розчаруванням для всіх апологетів козака Мамая та інших цератяних ікон українського мрійництва, — попереджає соціальний психолог Олег Покальчук, — та неоціненною знахідкою для саркастичних, критичних, вчергове розчарованих палких революціонерів, які ще зовсім недавно були тими самими невиправними мрійниками. Несамовите фантазування дозволяє уникати будь-яких реальних дій — можливо, саме тому Україна століттями відбувалася лише в сфері уявного? В кожному разі авторка вельми переконливо доводить, що сама лише ментальна мастурбація на теми ваших величних звершень точно нічого не запліднить. А іноді воно й на краще».


ЦИТАТИ ˅
Я звернулася до проблеми, яка протягом останніх років привертає посилену увагу громадськості: очевидне зниження креативності американських школярів. Це явище істотно впливає на економіку: опитані керівники корпорацій підтвердили, що у своїх працівників хотіли б розвинути саме креативність та новаторство. Економіка двадцять першого століття потребує насамперед знань; тож чи залишиться наша країна економічно конкурентоздатною без мільйонів розумних, завзятих, креативних працівників, які щодня стають до роботи? Ми досі й не почали враховувати особисте задоволення від творчості й культурний внесок у справу творчих людей. Деякі коментатори навіть вважають креативність джерелом здоров’я й довголіття.

* * *

Шлях до реалізації бажань, — чи великі вони, чи малі, чи в добру годину з’являються, чи в лиху, — не лежить через відсування перешкод убік і зосередження лише на бажаннях, а через те, що треба і те, й те визнати та зіставити між собою: спочатку бажання, а потім реальність. Коли так робите, відбувається диво. Ви робите усе самі, без допомоги лікаря, наставника чи ліків, відчуваєте приплив енергії та наснагу самостійно реалізувати бажання.

* * *

Люди схильні забувати негативний відгук, навіть коли в ньому нема нічого особливого, а запам’ятовувати натомість щось позитивне, що про них кажуть інші. В окремих випадках вони, чуючи негативний відгук, знеохочуються та з меншим завзяттям задовольняють свої бажання. … Попереднє дослідження довело, що люди, котрі йдуть до мети, виграють від негативного відгуку, бо він їм дозволяє коригувати власну поведінку й робити те, що треба, щоб здобути нове знання.


Про автора:

Ґебріел Еттінґен (Gabriele Oettingen) — американський психолог, професор, яка викладає в Нью-Йоркському університеті, понад двадцять років досліджує складний феномен людської мотивації.


Зміст:
  • Від автора
  • Передмова

  • Розділ перший. Мрії, бездіяльність
  • Розділ другий. Переваги мрійливості
  • Розділ третій. Обдурювання власного розуму
  • Розділ четвертий. Розумне бажання робити мрії дійсністю
  • Розділ п’ятий. Залучення несвідомого
  • Розділ шостий. Магія БРПП
  • Розділ сьомий. Застосуйте БРПП до всього свого життя
  • Розділ восьмий. Ваш друг на все життя

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua