назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Футурологія, Майбутнє ::

Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі

Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі

КУПИТИ КНИГУ - Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі


КУПИТИ КНИГУ «Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Фрікономіка. Зворотний бік усього на світі
Автор(и): Стівен Левітт, Стівен Дабнер
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:
Оригінал (англ.): "Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything" by Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner

Що небезпечніше: вогнепальна зброя чи басейн? Що спільного між Ку-клукс-кланом і ріелторами? Що робить батьків ідеальними? Відповіді на ці та інші несподівані запитання дають у своїй книжці «Фрікономіка» американський економіст Стівен Левітт і журналіст Стівен Дабнер. Проте це не просто захопливі й оригінальні пояснення. Це серйозний економічний аналіз із масштабними статистичними даними, які автори збирали протягом багатьох років. «Фрікономіка» дає змогу поглянути на звичні речі під іншим кутом зору, а також зрозуміти, що ми часто плутаємо причину й наслідок і стаємо на ті позиції, які є для нас зручними, а не об’єктивними.

Чому ця книжка

«Фрікономіка» — захоплива книжка про економіку, яка дає потужний поштовх до розвитку креативності та вміння бачити приховані сторони звичайних речей.

«Фрікономіка» — найкраща книжка року за версією Economist, New York, Amazon і Barnes Noble, входить до переліку найпопулярніших видань за версією New York Times Book Review. Перекладено 35 мовами, продано понад 4 мільйони примірників.

Для кого книжка

Книжка зацікавить якнайширше коло читачів, усіх допитливих людей, які критично мислять, а також тих, кому цікава економіка як наука, що дає відповіді на найрізноманітніші питання.

Книга видана також російською — "Фрикономика. Экономист-хулиган и журналист-сорвиголова исследуют скрытые причины всего на свете"


ЦИТАТИ ˅

Про економіку

Можна стверджувати, що мораль показує, яким люди хотіли би бачити довколишній світ, тоді як економіка демонструє, яким він є насправді. Це величезний масив інформації про робочі місця й нерухому маєтність, про банківську діяльність та інвестиції. Але інструменти економіки можна з такою самою легкістю застосувати й до тем, які є, чесно кажучи, цікавішими.

Про стимули

Стимули — це наріжний камінь сучасного життя. Тому здатність розуміти стимули, а часто — і буквально винюхувати їх, є ключовою при розгадуванні майже кожної таємниці й кожної головоломки — від насильницького злочину й шахраювання у спорті до знайомства через інтернет.

Про загальноприйняті переконання

Узвичаєна істина часто буває хибною. Усупереч пророцтвам, подальшого різкого сплеску злочинності в 1990-х так і не сталося. Лише гроші не гарантують перемоги на виборах, а вісім склянок води на день — яка прикра несподіванка — жодним чином не покращують вашого здоровя, бо це так ніколи й не було доведено на практиці. Загальноприйняте переконання часто виявляється нашвидкуруч зліпленою фальшивкою, яку до біса важко, та все ж можливо розпізнати.

Про силу цифр

Коли знаєте, що вимірювати і як вимірювати, то складний довколишній світ стає менш складним. Якщо навчитеся правильно аналізувати інформацію, то будете в змозі розгадувати таємниці й головоломки, котрі в інакшому разі розгадати було б неможливо. Бо ніщо так добре не позбавляє плутанини й протиріч, як величезна сила цифр.


Про авторів:

Стівен Левітт (Steven Levitt) — професор економіки Чиказького університету, дослідник і публіцист. У 2003 році нагороджений медаллю Джона Бейтса Кларка, яку вручають економістам віком до сорока років за внесок у розвиток економічної думки. У 2006-му увійшов до списку «100 людей, що формують наш світ» за версією журналу Time.

Стівен Дабнер (Stephen Dubner) — американський журналіст, письменник, публіцист, ведучий Freakonomics Radio. Писав для газети New York Times, журналів Time і New Yorker, викладав англійську мову в Колумбійському університеті.


Зміст:
  • Пояснювальний коментар

  • Вступ. Усе на світі має зворотний бік

  • Розділ 1. Що спільного між шкільними вчителями й борцями сумо?
  • Розділ 2. Чому Ку-клукс-клан схожий на групу агентів з нерухомості?
  • Розділ 3. Чому наркодилери й досі живуть зі своїми батьками?
  • Розділ 4. Куди зникли всі злочинці?
  • Розділ 5. Що робить батьків ідеальними?
  • Розділ 6. Ідеальне виховання, частина друга, або Чи буде троянда, тобто Рошанда, такою ж духмяною, якщо дати їй якесь інше ім’я?

  • Епілог. Два шляхи до Гарварду

  • Подяки
  • Примітки


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Стівен Левітт):


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Стівен Дабнер):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua