назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Економіка, Суспільство ::

Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором

Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором

КУПИТИ КНИГУ - Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором


КУПИТИ КНИГУ «Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором
Автор(и): Джордж Акерлоф, Роберт Шиллер
Видавництво: "Наш Формат", — 2017

Опис:
Оригінал (англ.): "Phishing for Phools: The Economics of Manipulation and Deception" by George A. Akerlof, Robert J. Shiller

Книжка «Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором» написана лауреатами Нобелівської премії з економіки, входить до кількох списків найкращих книжок року за версією LinkedIn і Business Insider, The Independent та Foreign Affair.

«Фішинг» — це книжка про економічну теорію, однак не ту, якої нас навчав Адам Сміт. Джордж Акерлоф і Роберт Шиллер пропонують своє, оригінальне бачення вільних ринків, які не лише «вирівнюють» потреби споживача, а й намагаються обманути його, щойно з’являється така змога. Цей обман автори називають фішингом. Поняття фішингу в книжці витлумачено широко: це передусім нав’язування споживачам певних товарів і послуг, яких вони насправді не потребують. Через такий обман ми часто купуємо дорогі, але непрактичні авто, витрачаємо шалені гроші на неефективні ліки, а також стаємо жертвами шкідливих звичок. Чи становить це небезпеку для нашого майбутнього? Можливо. Однак фішинг має й позитивну складову — він допомагає економіці долати кризи.

Чому ця книжка

У цій книжці викладено сміливі думки нобелівських лауреатів з економіки, які піддають сумніву теорії Адама Сміта і розкривають всю правду про вільні ринки. На численних прикладах автори доводять, що фішинг стосується кожного, а також пояснюють, як можна боротися з маніпуляціями на ринках.

Для кого книжка

Для споживачів, підприємців, держслужбовців, які працюють над регулюванням економіки, для всіх, кого цікавить економіка і хто прагне знати, як вільні ринки розставляють свої пастки і як у них не потрапити. Для широкого кола читачів.

Книга видана також російською — "Охота на простака. Экономика манипуляций и обмана"


ЦИТАТИ ˅

Про свободу маніпулювання

Коли ринки повністю вільні, є не лише свобода вибору, а й свобода шахрайства. А, за Адамом Смітом, рівновага і далі буде оптимальною. Однак вона буде оптимальною не в розумінні того, чого ми справді потребуємо, а в розумінні смаків капуцина на нашому плечі. А це і для нас, і для мавп створить чимало проблем.

Про кредитки

Даючи змогу клієнтам безкоштовно використовувати кредитки, вони поводяться як крамниці, які пропонують безкоштовних цуценят. Користувачам цих кредиток, можливо, справді треба купити харчі, але ж вони приносять додому і те, що не дуже потрібне.

Про іпотечні цінні папери

Важливим аспектом фішингу для простаків є можливість ставити незручні запитання. Був такий міф у новій економіці, що складні іпотечні цінні папери влаштовані таким чином, що ризик зникає. Високі оцінки, запропоновані рейтинговими агенціями, захищали цей міф від реальності. І поки міф лишався неушкодженим, фішинг для простаків був вельми прибутковим.

Про алкоголь

Вважається, що алкоголь — необхідний складник вечірок або святкувань. Рекламісти використовують цю тему, зображуючи веселунів, чудових людей з випивкою в руках. На цьому тлі порушувати тему шкоди від алкоголю — це як демонструвати відрижку на людях.

Про труднощі

Дехто каже, що наші труднощі — це результат споживацтва в сучасному світі. Кажуть, що ми стали надто меркантильними й духовно віддалися матеріальному дияволу. Але, на нашу думку, основна проблема полягає в рівновазі. Вільноринкова рівновага постачає зваби для будь-якої людської слабкості. Наш ВВП на душу населення може знову зрости у 5,5 разів, а потім ще раз, і ще, але наші труднощі все одно залишаться з нами.


Про авторів:

Джордж Акерлоф (George Akerlof) — професор Джорджтаунського університету, письменник. Нобелівську премію з економіки отримав 2001 року.

Роберт Шиллер (Robert Shiller) — науковець (професор економіки Єльського університету), письменник і лауреат Нобелівської премії з економіки (2013).


Зміст:
  • Передмова

  • Вступ. Очікуйте на маніпуляції: урівноважений фішинг

    Частина перша. Несплачені рахунки і фінансова катастрофа

  • Розділ 1. Спокус багато на шляху в нас
  • Розділ 2. Глибинний аналіз репутації та фінансова криза

    Частина друга. Різні контексти фішингу

  • Розділ 3. Рекламодавці зосереджуються на наших слабких місцях
  • Розділ 4. Шахрайство з автомобілями, будинками і кредитними картками
  • Розділ 5. Фішинг у політиці
  • Розділ 6. Їжа, фармацевтична промисловість і фішинг
  • Розділ 7. Нововведення: добре, погане і потворне
  • Розділ 8. Тютюн і алкоголь
  • Розділ 9. Банкрутство для зиску
  • Розділ 10. Фішинг Майкла Мілкена використовує непотрібні облігації як наживу
  • Розділ 11. Опір і його герої

    Частина третя. Висновки та епілог

  • Висновки. Нова історія Америки та її наслідки

  • Епілог. Що нового у фішингу для простаків?

  • Примітки
  • Бібліографія


Рецензії:


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Джордж Акерлоф):


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Роберт Шиллер):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua